07:38 22.04.2018

У Великій Британії визнають неможливість повного захисту від кібератак

2 хв читати
У Великій Британії визнають неможливість повного захисту від кібератак

Велика Британія не може повністю захистити себе від кібератаки ззовні, а тому акцент робиться на захист сфер, що забезпечують звичайний спосіб життя. З такою заявою виступив глава британського центру GCHQ

Глава Національного центру кібербезпеки (GCHQ) Сіаран Мартін в інтерв'ю Daily Telegraph заявив про те, що влада країни не може забезпечити повну безпеку в разі кібератаки з Росії. Замість цього вони роблять ставку на напади, які "можуть вплинути на спосіб життя".

Мартін пояснив, що захищати розвідувальні служби будуть у першу чергу енергосистему, водопостачання, інтернет, транспорт, а також систему охорони здоров'я.

Керівник GHCQ вказав, що відключити світло і воду в результаті кібератаки складніше, ніж це показується в голлівудських фільмах. Проте, досвід минулорічної хакерської атаки з боку КНДР показав, що подібний напад може серйозно торкнутися, наприклад, медичної сфери.

"Питання не в тому, чи буде кібератака на Велику Британію. Питання в тому, коли це станеться. Минулого тижня ми надали детальний план уряду з пропозиціями щодо захисту найбільш важливих систем життєзабезпечення", - заявив Мартін.

У середині місяця Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC), ФБР і Департамент внутрішньої безпеки США випустили спільне попередження, в якому йдеться, що хакери, які підтримуються урядом Росії, заразили комп'ютерні роутери в усьому світу в рамках кампанії з кібершпіонажу. За даними спецслужб, метою служать урядові установи, великі компанії і об'єкти критичної інфраструктури. Російські хакери, спонсоровані державою, активно прагнуть заволодіти необхідним інтернет-обладнанням для майбутніх кібератак, попередили спецслужби США і Великої Британії.


 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА