07:24 19.04.2018

Держдеп США засудив обстріли Донецької фільтрувальної станції

1 хв читати
Держдеп США засудив обстріли Донецької фільтрувальної станції

Сполучені Штати засуджують обстріл Донецької фільтрувальної станції внаслідок якого постраждали п'ятеро людей, заявила представник держдепартаменту США Хізер Нойерт.

"Сполучені Штати засуджують учорашній обстріл цивільних співробітників Донецької фільтрувальної станції в Україні в результаті якого поранення отримали п'ять осіб", - йдеться в заяві дипломата.

Вона зазначила, що "крім того, були піддані небезпеці життя невинних цивільних осіб, атака на станцію загрожує постачанню води для 350 тис. українців, які проживають по обидві сторони лінії розмежування".

Х.Нойерт сказала, що, "держдепартамент, користуючись нагодою, знову закликає Росію вивести свої сили зі Східної України і в повній мірі дотримуватися зобов'язань відповідно до мінських угод".

"Оскільки Росія інспірувала цей конфлікт, продовжує озброювати, готувати, керувати і воювати на стороні підлеглих їй сил на Донбасі, вона несе відповідальність за погіршення гуманітарної ситуації на сході України", - підкреслила дипломат.

Як повідомлялося, минулої середи роботу Донецької фільтрувальної станції припинили на п'ять днів через обстріли, щоб уникнути загибелі її працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА