17:33 18.04.2018

Понад 760 дітей-сиріт будуть забезпечені житлом до кінця року

2 хв читати
Понад 760 дітей-сиріт будуть забезпечені житлом до кінця року

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, реалізація якої дасть змогу до кінця поточного року забезпечити житлом 763 дитини-сироти.

"Ухвалення цієї постанови дасть можливість до кінця року забезпечити житлом 763 особи з числа дітей-сиріт, а також побудувати 147 житлових приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.

Зокрема, уряд на засіданні в середу ухвалив постанову, покликану: зменшити ризики потрапляння дітей в інтернатні установи, сприяти влаштуванню їх до дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків, забезпечення можливостей для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування (зокрема, віком від 12 років, які майже не мають шансів бути влаштованими в сім'ю), виховуватися в умовах, наближених до сімейних.

"На сьогодні в закладах інституційного догляду перебувають понад 4 тис. дітей, переважно це діти віком від 12 років і діти з великих родинних груп", - ідеться в повідомленні.

Станом на 1 січня 2018 року кількість дітей-сиріт та осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов, становить 6062 людини.

Крім того, цією постановою доповнюється чинний механізм використання субвенції, зокрема нормою щодо зняття з квартирного обліку дітей-сиріт та осіб з їх числа тільки після отримання ними житла у власність. Також при оформленні договору купівлі-продажу житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа накладається заборона на його продаж протягом 10 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА