08:04 18.04.2018

У Чернігові правоохоронці затримали контрактника, який продавав гранатомети і гранати

2 хв читати
У Чернігові правоохоронці затримали контрактника, який продавав гранатомети і гранати

Чернігівська поліція спільно зі Службою безпеки України та військовою прокуратурою затримали військовослужбовця-контрактника за незаконний продаж цивільній особі п'яти ручних гранат і майже 1,5 сотні патронів калібру 7,62 мм, повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції України.

"Військовослужбовець-контрактник ще на початку квітня з метою незаконного збагачення, з корисливих мотивів продав цивільній особі п'ять ручних гранат і майже півтори сотні патронів калібру 7,62мм. Продовжуючи злочинну діяльність, 17 квітня контрактник реалізував два гранатомета РПГ-26, за які отримав майже 19 тис.грн. Після цього зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Під час загальнодержавних профілактичних заходів щодо виявлення зброї та вибухівки правоохоронці затримали військовослужбовця-контрактника, який продав два гранатомета, згідно ст.208 КПК. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею щодо незаконних дій з вогнепальною зброєю і боєприпасами.

Як зазначається, заходи проводилися в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) з процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

"За попередньою інформацією, боєприпаси були привезені військовослужбовцем із зони проведення АТО. Зброя, боєприпаси і гроші вилучені", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України і за додатковою кваліфікацією його дій за ч.3 ст.410 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин), а також обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА