14:09 17.04.2018

Екс-гендиректора ХТЗ заочно засудили до 8 років позбавлення волі

2 хв читати
Екс-гендиректора ХТЗ заочно засудили до 8 років позбавлення волі

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова засудив екс-гендиректора ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) Владислава Губіна до 8 років позбавлення волі за розтрату понад 23 млн грн.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Харківської області, суд визнав його винним у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та службовому підробленні (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України).

"Суд призначив екс-керівникові покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади 3 роки та з конфіскацією майна. Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки є час на апеляційне оскарження", - повідомляє прес-служба прокуратури.

Як було встановлено, В.Губін у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочищення каналізації та прийомних колекторів заводу. Надалі керівник, знаючи, що роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав акт прийому-передачі виконаних робіт і оплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн грн.

Суд розглядав справу за спеціальною процедурою (заочно). Досудове розслідування також проводилося за спеціальною процедурою.

Як повідомлялося, 17 липня 2017 року Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання прокурора місцевої прокуратури №3 про здійснення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно В.Губіна. Як зазначено в мотивувальній частині рішення суду, за інформацією Держприкордонслужби України, підозрюваний 15 лютого виїхав до Барселони й досі не повернувся. Його місцезнаходження наразі не відоме.

24 липня 2017 року на сторінці ГУ Нацполіції в Харківській області у Facebook було розміщено повістку про виклик В.Губіна для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

У серпні 2017 року справу стосовно В.Губіна було направлено до суду.

В.Губін обіймав посаду генерального директора ПАТ "Харківський тракторний завод" із липня 2013 року по березень 2016 року.

Харківський тракторний завод (ХТЗ), яким володіє група DCH, - найбільший в Україні виробник сільськогосподарської техніки, за попередніми даними, завершив 2017 рік із чистим прибутком у розмірі 203,06 млн грн, тоді як у 2016 році чистий збиток становив 667,36 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА