12:39 16.04.2018

Український омбудсмен просить російську колегу допомогти в питанні надання меддопомоги Балуху

2 хв читати
Український омбудсмен просить російську колегу допомогти в питанні надання меддопомоги Балуху

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням про сприяння в наданні необхідної медичної допомоги активісту Володимиру Балуху, який перебуває в слідчому ізоляторі в Криму та з 19 березня відмовляється вживати їжу.

У зверненні Л.Денісової, оприлюдненому на сайті українського омбудсмена в понеділок, йдеться про те, що, за інформацією представників Кримської правозахисної групи, В.Балух потребує якнайшвидшого медичного обстеження, оскільки стан його здоров'я погіршується з кожним днем. Крім того, суд відмовив адвокатам у задоволенні клопотання про допуск до В.Балуха лікарів.

Окрім цього, в ЗМІ з'явилася інформація архієпископа Сімферопольського про те, що в камері до В.Балуха застосовують фізичний і психологічний тиск, нібито за недотримання умов тримання.

"У зв'язку з цим звертаюся до вас з проханням негайно перевірити викладену інформацію і, у разі її підтвердження, надати кваліфіковану медичну допомогу Володимиру Балуху, а також провести розслідування стосовно можливих фактів фізичного та психологічного тиску по відношенню до нього. Прошу поінформувати мене про результати розгляду цього звернення", - йдеться в листі Л.Денісової.

Як повідомлялося, 3 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини звернулася до Т.Москалькової з проханням перевірити інформацію про те, що з активістом В.Балухом жорстоко поводяться в ізоляторі, крім того, не забезпечують його достатньою кількістю питної води.

Українського фермера В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його домі в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада пред'явила йому звинувачення у зберіганні боєприпасів. У січні 2018 року Роздольненський райсуд Криму засудив В.Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу у розмірі 10 тис. російських рублів.

19 березня В.Балух оголосив голодовку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА