16:59 13.04.2018

Н.Савченко перерве голодовку на три дні для проходження поліграфа

2 хв читати
Н.Савченко перерве голодовку на три дні для проходження поліграфа

 Заарештована народний депутат Надія Савченко вирішила перервати на три дні голодовку, щоб пройти судово-психологічну експертизу з використанням поліграфа, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на адвоката парламентаря Олега Солов’я.

"У зв'язку з недостатністю фізіологічних реакцій через виснаження організму, що унеможливлює якісне проходження судово-психологічної експертизи із застосуванням комп'ютерного поліграфа, погоджуюся на вживання їжі на три дні 13, 14, 15 квітня 2018 року", - йдеться в заяві Н.Савченко, текст якої представив адвокат інтернет-виданню "Українська правда".

У своїй заяві Н.Савченко наголосила, що прийняла це рішення добровільно, без "фізичного та морально-психологічного тиску", а заява була написана у присутності її адвокатів.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня. Того самого дня Н.Савченко оголосила голодовку.

12 квітня сестра нардепа Віра Савченко заявила, що Н.Савченко перевели в клініку СІЗО на обстеження. При цьому сестра парламентаря зазначила, що Н.Савченко направили на обстеження за її згодою. "Направили на обстеження за її згодою, як мені повідомили працівники СІЗО", - сказала вона.

13 квітня адвокат Н.Савченко Дмитро Бугай заявив, що заарештована нардеп розцінюватиме можливу процедуру примусового годування виключно як тортури та приниження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА