18:54 11.04.2018

Херсонський міський суд відпустив під особисте зобов'язання капітана судна "Норд" за другою підозрою

2 хв читати
Херсонський міський суд відпустив під особисте зобов'язання капітана судна "Норд" за другою підозрою

 Херсонський міський суд у середу обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання капітану затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимиру Горбенку за ще однією висунутою підозрою, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик.

"Суд задовольнив клопотання прокуратури АРК: капітану обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, він має відвідувати слідчого. Йому також заборонено відвідувати окуповану територію", - розповіла Т.Тихончик.

Як повідомлялося, 10 квітня В.Горбенку повідомили про підозру у скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

За інформацією Т.Тихончик, під час досудового розслідування з’ясовано, що риболовецьке судно "Норд" здійснювало рибний промисел в Азовському морі на підставі так званого дозволу на видобуток (вилов) водних морських ресурсів, виданого "Азово-Чорноморським територіальним управлінням Федерального агентства з рибальства", та інших документів, виданих органами, що діють на тимчасово окупованій території півострова Крим.

"Їхня діяльність, відповідно до ч. 2 ст. 9 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України", є незаконною", - розповіла вона.

10 квітня В.Горбенко, якого раніше того дня відпустили під заставу, прибув до Головного управління СБУ в Криму (розташоване в Херсон) на допит.

Після виходу під заставу капітан "Норд" може повернутися до себе додому в Крим, де він прописаний, водночас В.Горбенко зобов'язаний щопонеділка з'являтися на допит до слідчого до Головного управління СБУ в Криму, яке територіально розташоване в Херсоні. Якщо капітан судна не виконає це зобов'язання, буде порушено питання про його розшук та арешт.

25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено покидати судно.

Капітану судна В.Горбенку ставлять у провину ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Іншим членам екіпажу ставлять у провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА