Вибори
15:48 08.04.2019

Лукашенко: Порошенко має зробити все, щоб отримати підтримку народу в другому турі виборів

2 хв читати
Лукашенко: Порошенко має зробити все, щоб отримати підтримку народу в другому турі виборів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, як і раніше, вважає, що українські президентські вибори виграє нинішній глава держави Петро Порошенко.

"Після першого туру лідирує Зеленський, Порошенко від нього відстає. Як завершиться другий тур, ніхто не наважиться передбачити. Я все-таки схильний думати, що ці президентські вибори виграє Порошенко", - сказав О.Лукашенко в інтерв'ю інформаційному агентству Туреччини "Анадолу".

Слова президента наводить Білоруське телеграфне агентство.

При цьому президент заявив, що не має наміру займатися аналітикою і порівнювати двох кандидатів.

"Одного я дуже добре знаю. Другого я бачив лише в кіно, я його як політика не знаю. Але я вам скажу від життя: у нас із Порошенком був колись спільний друг - це Михайло Саакашвілі", - зазначив О.Лукашенко.

"Коли Саакашвілі проводив вибори, будучи президентом, конституцію змінив, ще щось - почали з народом займатися жартами. Це призвело до того, що йому довелося залишити Грузію і переховуватися в інших країнах. Щоб Порошенко не довелося залазити на дах і з даху закликати українців захистити його, він зробить усе для того, щоб українці його підтримали. Він повинен зробити все для того, щоб народ підтримав його", - сказав він.

При цьому він зазначив, що українцям не варто голосувати за Володимира Зеленського тільки з почуття протесту, оскільки потім їм доведеться "гірко каятися".

"Останні роки досвід українського народу - свідчення того, що не можна ризикувати. Якщо вже не виходить, якщо нема за кого голосувати - значить, повторні вибори. Мені здається, це краще, ніж укотре ризикнути, проголосувати, а потім гірко каятися десять або більше років", - сказав О.Лукашенко.

Як повідомлялося, глава білоруської держави на початку березня на зустрічі зі ЗМІ та представниками громадськості заявив, що П.Порошенко виграє президентські вибори в Україні.

На думку О.Лукашенка, популярність кандидата в президенти В.Зеленського, можливо, пов'язана з реакцією суспільства на проблеми в країні. "Але президентом буде Порошенко. Він у другому турі, може, буде із Зеленським, може, ще з кимсь", - зазначив глава держави.

31 березня відбувся перший тур президентських виборів в Україні. Згідно з даними Центральної виборчої комісії (ЦВК), найбільшу кількість голосів виборців набрали кандидат В.Зеленський (30,24%) і нинішній президент П.Порошенко (15,95%).

Другий тур президентських виборів відбудеться 21 квітня.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА