Вибори
19:23 07.04.2019

Порошенко чекає Зеленського на НСК "Олімпійський" на дебати 14 квітня

2 хв читати
Порошенко чекає Зеленського на НСК "Олімпійський" на дебати 14 квітня

Президент України Петро Порошенко заявив, що чекає наступної неділі, 14 квітня, кандидата на пост глави держави, шоумена Володимира Зеленського на НСК "Олімпійський" (Київ) для участі в дебатах кандидатів у президенти перед другим туром виборів.

"14 квітня, наступної неділі, я на Республіканському стадіоні (НСК "Олімпійський"- ІФ), саме там, де запропонував пан Зеленський, чекаю його для проведення дебатів", - сказав він у прямому ефірі на телеканалі "Україна" в неділю ввечері.

П.Порошенко уточнив, що запрошує свого опонента на "19.00 або 20.00" неділі.

"Я запрошую і глядачів, як хотів Володимир Зеленський. Я запрошую всі канали (телеканали - ІФ)", - додав він.

Також президент висловився за змістовну дискусію.

"Принципово для майбутнього держави, щоб була обґрунтована, змістовна дискусія, а програє не той, хто зайняв друге місце, а в разі неправильного вибору, коли люди помилилися, не знаючи змісту, програє країна, вона позбавлена майбутнього", - сказав П.Порошенко .

Як повідомлялося, увечері 3 квітня кандидат в президенти України, шоумен Володимир Зеленський закликав іншого кандидата в президенти, чинного главу держави Петра Порошенка вийти на дебати і виконати низку виставлених ним умов, однією з яких було проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

У ніч на 4 квітня П.Порошенко відповів на умови В.Зеленського про участь у дебатах на НСК "Олімпійському". "Правила дебатів прописані в законі про вибори президента, почитайте, будь ласка. Вони можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю на Вас, Володимире Олександровичу", - заявив П.Порошенко.

Глава Національної Суспільної Телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявив, що НСТУ обов'язково підготує проведення дебатів між В.Зеленським і П.Порошенком 19 квітня і пояснив, що постановою Центральної виборчої комісії від 2014 року детально прописаний порядок проведення дебатів. "Там не передбачені вільні формати, навіть з ведучими, - а просто з модератором", - сказав глава НСТУ.

Він підкреслив, що дебати між кандидатами в президенти України, згідно із законодавством, повинні проходити в студії НСТУ, з її модератором і за її правилами."... Панове кандидати. Дебати – по "Закону про вибори президента України". У студії Суспільного мовника. З модератором Суспільного мовника. За правилами Суспільного мовника". Крапка", - написав З.Аласанія на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Пізніше глава НСТУ пояснив, що дебати на НСК "Олімпійському" і 19 квітня в студії НСТУ відбудуться незалежно один від одного.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА