Вибори
14:47 21.12.2018

Нардепи від "Опоблоку" мають намір звернутися до КС і Генпрокуратури через порушення під час ухвалення ВР закону про перейменування УПЦ (МП)

2 хв читати
Нардепи від "Опоблоку" мають намір звернутися до КС і Генпрокуратури через порушення під час ухвалення ВР закону про перейменування УПЦ (МП)

Народні депутати з фракції "Опозиційний блок" мають намір звернутися до Генеральної прокуратури та до Конституційного суду України у зв'язку з порушеннями під час ухвалення парламентом законопроекту (№5309) про перейменування церкви, повідомив нардеп із цієї фракції, член регламентного комітету Михайло Папієв.

"Учора, ухвалюючи закон №5309, голова Верховної Ради порушив норми регламенту та Конституції України", - сказав він із трибуни парламенту на пленарному засіданні в п'ятницю.

М.Папієв нагадав, що є прецеденти, коли Конституційний суд визнавав закони неконституційними через те, що під час їх ухвалення було порушено процедуру.

Він заявив, що члени фракції "Опозиційний блок" мають намір ініціювати конституційне подання щодо визнання прийнятого в цілому законопроекту №5309 неконституційним.

"У зв'язку з тим, що в діях голови Верховної Ради можуть бути ознаки порушення ч.1 ст.364 Кримінального кодексу - це зловживання службовим становищем, ми звертаємося до Генеральної прокуратури України внести ці дані до ЄРДР і провести досудове розслідування", - сказав також М.Папієв.

Верховна Рада в четвер, 20 грудня, прийняла в цілому закон, який зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) у своїй назві зазначати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ). Відповідний проект закону (№5309) про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій за основу та в цілому підтримали 240 народних депутатів.

Документ передбачає, що релігійна організація, яка входить до структури релігійної організації з центром у державі, що вчинила військову агресію проти України й тимчасово окупувала її територію, зобов'язана в назві відображати приналежність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана у своєму статутному назві повністю зазначати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої розташований за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

У Грузії оголошено найбільший студентський страйк

Суд повернув державі водосховище і землю в Київській області вартістю 8 мільярдів

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Нардепи пропонують кошти держбюджету на партії під час війни передавати для оборони

Настоятелю храму УПЦ (МП) із Хмельниччини, який вихваляв Путіна на літургіях і розпалював ненависть, висунуто підозру - СБУ

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА