Вибори
17:24 19.12.2018

Тимошенко та Бойко лідирують у президентському рейтингу в Запорізькій області - соцопитування

2 хв читати
Тимошенко та Бойко лідирують у президентському рейтингу в Запорізькій області - соцопитування

Голова Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко та лідер "Опозиційної платформи - За життя" Юрій Бойко є лідерами президентського рейтингу в Запорізькій області - їх готові підтримати 22,0% і 18,3% відповідно тих, хто визначився і братиме участь у виборах.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в регіоні соціологічною групою "Рейтинг" у рамках проекту "Портрети регіонів" з 16 листопада по 9 грудня 2018 року. Загалом у дослідженні, проведеному методом особистого інтерв'ю, взяли участь 1600 жителів Запорізької області. Вибірка сформована з урахуванням вікової та гендерної структури області за типом поселення. Похибка становить не більше ніж 2,4%.

За шоумена, лідер партії "Слуга народу" Володимира Зеленського в області готові проголосувати 14,1% респондентів, за нинішнього президента України Петра Порошенка - 8,4%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 7,5%, народного депутата, лідера партії "Наші" Євгена Мураєва - 6,5%, за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка - 5,1%, за лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича - 3,8%. Рейтинг інших кандидатів - менше ніж 3%. Водночас 18% опитаних не хочуть брати участі в голосуванні, ще 13% не визначилися з вибором кандидата.

Майже чверть опитаних у Запорізькій області вірять, що на президентських виборах переможе Ю.Тимошенко. За останній рік кількість тих, хто переконаний у її перемозі, зросла втричі. У перемозі П.Порошенка впевнені 15% (у 2017-му - 22%). Перемогу Ю.Бойка бачать близько 10%. У позитивний результат інших кандидатів вірять не більше ніж 4% опитаних. У своїх фаворитах упевнені переважно прихильники Ю.Тимошенко, П.Порошенка та Ю.Бойка.

Антирейтинг очолює П.Порошенко. За нього не проголосували б у жодному разі майже 60% опитаних.

У рейтингу партій лідирують "Батьківщина" й "Опозиційний блок". Їх готові підтримати 24,0% і 21,6% відповідно серед тих, хто визначився і візьме участь у виборах. За партію "Слуга народу" готові віддати свої голоси 11,3%, за "БПП "Солідарність" - 9,3%, за Радикальну партію - 7,0%, партію "Наші" - 6,1%, за "Громадянську позицію" - 5,9%, за партію "За життя" - 4,5%. Рейтинг інших партій - менше ніж 4%. Водночас чверть опитаних не мають наміру брати участь у виборах, ще 13% не визначилися з вибором партії.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА