Вибори
12:24 25.09.2018

Тимошенко лідирує в президентському рейтингу, далі йдуть Зеленський і Порошенко - соцопитування групи "Рейтинг"

3 хв читати
Тимошенко лідирує в президентському рейтингу, далі йдуть Зеленський і Порошенко - соцопитування групи "Рейтинг"

Лідерами президентського електорального рейтингу в Україні є лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко, шоумен Володимир Зеленський і нинішній президент Петро Порошенко, свідчать дані опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців", проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Згідно з результатами соцдослідження, за Ю.Тимошенко готові віддати свої голоси 13,2% усіх опитаних, за В.Зеленського - 7,8%, за П.Порошенка - 6,8%. За лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка готові проголосувати 6,6% респондентів, лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка - 5,7%, лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича - 5,4%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 5,2%, музиканта та громадського діяча Святослава Вакарчука - 5,0%.

За мера Львова, лідера об'єднання "Самопоміч" проголосували б 2,4% респондентів, екс-директора туристичного комплексу "Буковель" Олександра Шевченка та лідера Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока - по 1,9% опитаних, за народного депутата, лідера партії "Основа" Сергія Таруту - 1,2%, екс-главу СБУ Валентина Наливайченка - 1,1%, колишнього віце-прем'єр-міністра України Романа Безсмертного - 0,7%, лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка - 0,6%.

За інших кандидатів разом узятих хотіли би проголосувати 4,9% опитаних. Не визначилися з вибором 17% респондентів, не мають наміру зовсім брати участь у голосуванні - 12,6%.

Третина опитаних готові проголосувати за іншого політика, ніж того, якого наразі підтримують, у разі якщо їхній фаворит зніметься на його користь. 20% заявили, що в такому разі проголосують за іншого кандидата, ніж того, кого підтримав їхній основний обранець. Кожен п'ятий заявив, що в такому випадку взагалі не брав би участі у виборах.

Лише третина опитаних заявили, що готові особисто брати участь в акціях і демонстраціях на підтримку кандидата, за якого вони готові проголосувати, а 62% не мають таких намірів. Найбільше тих, хто взяв би участь у таких акціях, серед прихильників В.Зеленського, С.Вакарчука і А.Гриценка.

За останній місяць зросла кількість тих, хто вірить у перемогу Ю.Тимошенко й П.Порошенка на виборах: 18% опитаних переконані, що наступним президентом стане Ю.Тимошенко, 14% - що П.Порошенко. Тих, хто вірить, що президентом стануть інші політики, менше ніж 4%, а майже половина опитаних не змогли відповісти на це запитання.

При цьому антирейтинг політиків очолює П.Порошенко - за нього за жодних обставин не проголосувала б половина виборців. О.Ляшка, Ю.Тимошенко, А.Яценюка та Ю.Бойка не підтримали б до чверті опитаних, В.Рабиновича та лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - майже кожен шостий.

Дві третини опитаних переконані, що президентські вибори 2019 року не будуть чесними, лише 16% - протилежної думки. Найбільше переконані в нечесності майбутніх виборів прихильники Ю.Бойка та В.Рабиновича, а також ті, хто взагалі не має наміру голосувати.

43% опитаних вважають, що наступним президентом України має стати кандидат із великим досвідом управління країною, майже така сама кількість вважають, що має прийти нова особистість навіть без досвіду державного управління.

Припинення воєнних дій на сході України - основна вимога респондентів до майбутнього президента України (66%). 49% очікують від нього посилення боротьби з корупцією, 34% - підвищення соціальних стандартів, 33% - відродження промисловості, 24% - підвищення якості медицини, кожен шостий - зменшення впливу олігархів на політику, відродження аграрного сектора та стимулювання розвитку бізнесу. За останні кілька місяців зріс запит на припинення воєнних дій, підвищення соціальних стандартів та якості медицини, а також стимулювання розвитку бізнесу.

Опитування було проведено методом особистого формалізованого інтерв'ю 10-18 вересня 2018 року. Під час дослідження було опитано 2500 респондентів старше 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами та типом поселення. Похибка вибірки не перевищує 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

Із зовнішніх процесів на Україну найгірше впливають проблеми у відносинах із Польщею, ситуація у США та політика уряду Угорщини - соцопитування

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Бельгія починає розслідування за підозрою у втручанні Росії в майбутні вибори в ЄС

Більшість українців проти виборів до завершення війни і вважає, що вони можуть розколоти суспільство - соцопитування

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА