Вибори
22:20 13.10.2020

ЦВК достроково припинила повноваження Одеської міської ТВК через порушення законодавства

2 хв читати
ЦВК достроково припинила повноваження Одеської міської ТВК через порушення законодавства

Центральна виборча комісія на засіданні у вівторок скасувала низку постанов Одеської міської територіальної виборчої комісії (ТВК), встановила факт систематичного порушення цією комісією законодавства і достроково припинила повноваження всього її складу.

Як повідомляється на сайті ЦВК, при розгляді скарги Одеської міської організації партії "Блок Дмитра Голубова" Центрвиборчком встановив факти порушення в діяльності Одеської міської ТВК, у зв'язку з чим за власною ініціативою розглянув окремі питання її діяльності.

Встановлено, що, приймаючи постанови від 11 жовтня про реєстрацію кандидатів у депутати Одеської міської ради, висунутих Одеською міською організацією партії "Блок Дмитра Голубова", і про реєстрацію кандидата на пост одеського міського голови, висунутого цією організацією, а також постанову про реєстрацію кандидатів у депутати Одеської міськради, висунутих Одеською обласною організацією партії "Наш край", Одеська міська ТВК прийняла рішення всупереч рішенням судів, що набули чинності, зазначили в ЦВК.

Таким чином, комісія перевищила свої повноваження повторно, всупереч вже встановленим судом обставинам та фактами, надавши оцінку документам, представленим для реєстрації кандидатів у депутати Одеської міськради і кандидата на пост мера Одеси, висунутих зазначеної місцевою організацією партії.

"ЦВК скасувала вищезазначені постанови Одеської міської ТВК встановила факт систематичного порушення цієї виборчої комісією законодавства і достроково припинила повноваження всього її складу", - відзначили в Центрвиборчкомі.

Крім того, встановлено, що місцеві організації партій, за поданням яких до складу Одеської ТВК були включені особи, повноваження яких достроково припинені цією постановою, можуть не пізніше 17:00 14 жовтня подати в ЦВК кандидатури для включення в її склад.

"Комісія зобов'язала Одеську міську ТВК після формування її нового складу привести свою діяльність і рішення у відповідність до вимог виборчого законодавства і з урахуванням рішень судів, що набули чинності. А також невідкладно вжити передбачених виборчим законодавством заходів щодо забезпечення належної організації підготовки і проведення виборів депутатів Одеської міської ради та Одеського міського голови. зокрема, щодо забезпечення виготовлення відповідних виборчих бюлетенів, інформаційних буклетів та інформаційних плакатів місцевих організацій політичних партій - суб'єктів виборчого процесу", - повідомили в ЦВК.

Водночас Центрвиборчком звернувся в Національну поліцію України для проведення перевірки викладених у постанові ЦВК обставин і в разі виявлення підстав - вжити заходів реагування відповідно до законодавства.

 

 

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА