19:54 26.10.2021

Молдова закуповує один мільйон кубометрів газу у компанії Vitol із Нідерландів

2 хв читати
Молдова закуповує один мільйон кубометрів газу у компанії Vitol із Нідерландів

Один мільйон кубічних метрів газу закуповує Молдова у голландської компанії Vitol, яка запропонувала найкращі умови, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Агентства публічної власності Молдови.

Vitol виграла тендер, оголошений у вівторок вранці молдовською Державною компанією Energocom, зазначили в прес-службі.

"Vitol, яка є одним із трьох провідних світових перевізників нафтопродуктів, запропонувала найкращі умови", - заявили у відомстві.

Газ надійде до Молдови протягом дня 27 жовтня. Інші подробиці угоди не повідомляються.

Як повідомлялося, Молдова продовжує переговори з "Газпромом" про укладання довгострокового контракту. Згідно з нинішнім контрактом, укладеним на жовтень, Молдова отримує газ за ціною $ 790 за тисячу кубічних метрів. Водночас контракт передбачає отримання республікою тільки 67% від необхідного обсягу. З цієї причини, Молдова вирішила щодня закуповувати невеликий обсяг газу з альтернативних джерел, щоб підтримувати тиск в газопроводі.

Напередодні Energocom уклала з польською компанією PGNiG контракт на пробну купівлю одного мільйона кубометрів природного газу. Газ надійшов до Молдови у вівторок. Ціна угоди також не повідомлялася, але влада запевнила, що тариф, який платитимуть громадяни за природний газ, залишається незмінним.

У п'ятницю парламент Молдови оголосив про введення надзвичайного стану в республіці у зв'язку з газовою кризою, терміном на 30 днів - до 20 листопада. Переговори з "Газпромом" тривають, але сторони поки що не дійшли згоди. Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Андрій Спину повідомив у понеділок на прес-конференції, що в середу він проведе в Санкт-Петербурзі переговори з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА