08:13 12.02.2021

AliExpress зобов'язався привести свою торгівлю в Європі у відповідність із правами споживачів ЄС

1 хв читати
AliExpress зобов'язався привести свою торгівлю в Європі у відповідність із правами споживачів ЄС

Європейська Комісія з подачі Нідерландів домоглася від глобального торговельного майданчика AliExpress зобов'язання дотримуватися прав споживачів у Євросоюзі.

"Інтернет-магазини розвиваються наразі навіть швидше, ніж до пандемії (COVID-19), - зазначив у четвер у своїй заяві комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс. - Ми маємо захищати наших споживачів і стежити за тим, щоб усі продавці, що працюють на європейському ринку, дотримувалися наших правил. Я схвалюю кроки AliExpress, спрямовані на забезпечення цього також і своїми діловими партнерами".

Єврокомісія і кілька європейських споживчих організацій вказали органам щодо захисту прав споживачів на цілу низку несправедливих умов і практик на онлайн-ринку, які використовують торговці, переважно з Китаю. AliExpress зобов'язався дотримуватися прав споживачів ЄС.

Зміни стосуються права на відмову, а також юридичних гарантій, наприклад, щодо дефектних товарів, також із боку зареєстрованих на майданчику торговців. Онлайн-майданчик підвищить прозорість у поданні пропозицій та цін. Зокрема, він зобов'язується попереджати споживачів про те, що можуть знадобитися додаткові витрати, пов'язані з митним оформленням.

AliExpress також зобов'язався зробити свої "Загальні положення та умови" більш зрозумілими для споживачів відповідно до вимог законодавства ЄС не пізніше 1 травня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА