12:31 28.12.2020

Мінімальна ціна газу для населення на січень зросла на 17,5%, максимальна - на 19,3%

2 хв читати
Мінімальна ціна газу для населення на січень зросла на 17,5%, максимальна - на 19,3%

 Мінімальна ціна газу для населення в січні становить 6,99 грн/куб. м і зросла на 17,47% порівняно з мінімальною ціною грудня (5,95 грн/куб. м), максимальна підвищилася на 19,33% - до 10,8 грн/куб. м проти 9,05 грн/куб. відповідно.

Згідно з дослідженням пропозицій із постачань газу 55 компаній проекту "ГазПравда" станом на ранок понеділка, найнижчу ціну за кубометр природного газу населенню України в січні запропонувало ТОВ "ГазАП" - 6,99 грн/куб. м.

У грудні мінімальну ціну запропонувала компанія Megawatt - 5,95 грн за кубометр (за уточненими даними проекту на вечір 26 листопада, спочатку називалася ціна 6,22 грн/куб. м), яка в січні перемістилася на друге місце.

ДК "Нафтогаз України", підвищивши ціну на січень до 7,22 грн/куб.м з 6,33 грн/куб. м у грудні, посідає шосте місце за ціною порівняно з третім поточного місяця.

Максимальну ціну січня в 10,8 грн/куб.м запропонувало ТОВ "Львівенергозбут", що на 19,33% вище за максимальну ціну грудня в 9,05 грн/куб.м, запропоновану цією ж компанією (за уточненими даними проекту на вечір 26 листопада, оскільки спочатку компанією, що запропонувала найвищу ціну, називали "Запоріжгаззбут", - 8,96 грн/куб.м).

Згідно з дослідженням, понад половина компаній, які беруть участь у ньому, - близько 30 - працюють у ціновому діапазоні 8-11 грн/куб. м (з 9 грн/куб. м у ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" до 10,8 грн/куб. м у ТОВ "Львівенергозбут").

Враховуючи результати дослідження "ГазПравди", з серпня мінімальна ціна газу зросла в 2,6 разу (з 2,67 грн/куб. м), максимальна - в 2,3 разу (з 4,7 грн/куб.м).

Як повідомлялося, з 1 серпня 2020 року з НАК "Нафтогаз України" зняті спеціальні зобов'язання з продажу газу для його подальшого постачання побутовим споживачам.

Згідно з моніторингом енергорегулятора, в першому кварталі 2020 року близько 69% обсягів постачання газу населенню здійснювали компанії групи "РГК", група "Нафтогаз" - 2%, інші постачальники - 29%.

На початку грудня ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" повідомила, що з початку відкриття в серпні 2020 року ринку природного газу для побутових споживачів збільшила кількість клієнтів до 355 тис. з 250 тис. без урахування постачань як постачальник "останньої надії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА