11:14 23.12.2020

Криклій: Державіакомпанія може бути створена вже в 2021 р., в основі її концепту - літаки "Антонова"

2 хв читати
Криклій: Державіакомпанія може бути створена вже в 2021 р., в основі її концепту - літаки "Антонова"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій допускає початок роботи державної авіакомпанії, анонсованої раніше президентом України, вже наступного року.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Криклій заявив, що Мінінфраструктури вже працює над цим проектом.

За оцінкою глави відомства, державіакомпанія може розпочати роботу вже в 2021 році.

"Адже все упирається: а) у фінансування, б) у модель, в) в експертизу й команду. Це не просто красива ідея - вона має бути робочою, генерувати державі прибуток. Кожна вкладена в неї інвестиція з державного бюджету має повертатися сторицею. Це ключові речі, над якими ми наразі працюємо", - зазначив міністр.

Криклій також наголосив, що в основі концепту державної авіакомпанії стоять літаки державіабудівного підприємства "Антонов".

"За великим рахунком, це затівається насамперед заради АНів... Ми маємо підтримувати, давати замовлення на літаки військового призначення, і на цивільні судна теж давати замовлення і знаходити рішення. Повинні мати платформу, на якій ми могли би презентувати, як це працює, щоб не втратити статусу авіавиробника", - наголосив він.

Базові інвестиції в запуск державіакомпанії на внутрішніх рейсах міністр оцінює в мільярди гривень.

"Питання лише, в якому часі та в якому форматі вони будуть проінвестовані. Хотілося б знайти цікаве рішення якомога дешевше", - зазначив він.


Повний текст інтерв'ю з міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм буде розміщено на сайті інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА