20:17 28.10.2020

Прем'єр України заявляє про швидке зближення позицій з МВФ

2 хв читати
Прем'єр України заявляє про швидке зближення позицій з МВФ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками проведеної в середу зустрічі з Міжнародним валютним фондом (МВФ) заявляє про швидке зближення позицій.

"Україні вдалося істотно просунутися у виконанні своїх зобов'язань", - написав глава уряду в телеграм-каналі, подякувавши директору Європейського департаменту МВФ Альфреду Каммеру за діалог.

"Міцні партнерські відносини з МВФ - це запорука довгострокової стабільності України", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, минулого тижня президент України Володимир Зеленський заявив про виконання всіх вимог МВФ, висловивши думку, що затримка фінансування пов'язана з протидією окремих людей, які працюють проти держави.

МВФ 9 червня цього року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (майже $5 млрд) із негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня та 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного. Розміри другого і третього траншу - по $700 млн, третього - $560 млн і завершального четвертого - $980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія щодо першого перегляду програми працюватиме 13-23 липня, проте цей план був порушений.

До програми МВФ також прив'язане інше міжнародне фінансування України. Зокрема, успішний перший перегляд програми stand-by дасть змогу отримати вже схвалені $350 млн від Світового банку та EUR600 млн від ЄС.

За даними інформованих джерел агентства "Інтерфакс-Україна", наразі програма stand-by фактично поставлена "на паузу", а поява проекту держбюджету-2021 з дефіцитом 6% ВВП і законопроектів у ВР із податковими винятками лише додає запитань.

Раніше у вересні представник МВФ не зміг назвати можливої дати місії для першого перегляду програми stand-by і виділення її другого траншу. Він нагадав, що підтримка незалежності, цілісності НАБУ, САП і ВАКС - попередня умова цієї програми підтримки МВФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА