20:45 15.10.2020

Підприємства "Укроборонпрому" реорганізують у 9 галузевих холдингів

2 хв читати
Підприємства "Укроборонпрому" реорганізують у 9 галузевих холдингів

Понад 60 підприємств держконцерну "Укроборонпром" (УОП) у процесі трансформації можуть бути реорганізовані в дев'ять холдингових компаній: шість увійдуть до складу майбутнього холдингу "Оборонні системи України", три - до "Аерокосмічних систем", повідомила прес-служба концерну з посиланням на віце-прем'єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

"Немає ніякої битви між "Укроборонпромом" і Мінстратегпромом, яке відповідає за держполітику оборонно-промислового комплексу. Усі розуміють, що УОП потрібно реформувати: частину підприємств, які втратили зв'язок з оборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна, решта складуть основу дев’яти холдингових компаній за напрямами: шість із них увійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою "Оборонні системи України ", а три - до " Аерокосмічних систем", - сказав Уруський під час представлення в. о. голови держконцерну Ігоря Фоменка в четвер.

Віце-прем'єр висловив сподівання, що процес трансформації буде запущено без чекання на ухвалення відповідного законопроекту, який стане додатковим фактором втілення реформи.

"За рік-півтора ми маємо побачити нове обличчя оборонної промисловості України. У цьому контексті багато часу забере процес трансформації державних підприємств в акціонерні товариства", - зазначив віце-прем'єр.

Уруський подякував колективу концерну за виконану роботу і зазначив, що нова команда "Укроборонпрому" зробила багато хорошого, і всі її напрацювання буде обов'язково використано, йдеться в релізі.

Згідно з ним, в. о. гендиректора ДК "Укроборонпром" Ігор Фоменко відзначив три ключові пріоритети роботи "Укроборонпрому".

"По-перше, це своєчасне забезпечення сил безпеки та оборони якісним озброєнням і військовою технікою та повне і своєчасне виконання держоборонзамовлення-2020, експортних контрактів, а також збільшення обсягів та підвищення якості продукції і послуг. По-друге, розвиток та модернізація підприємств оборонної галузі шляхом корпоратизації і трансформації в співпраці з Мінстратегпромром. По-третє, зробити підприємства концерну привабливим роботодавцем для залучення інженерних талантів та молодих конструкторів", - наводить слова Фоменка прес-служба.

Як повідомлялося, 1 жовтня команда "Укроборонпрому" представила Уруському комплексну стратегію трансформації та розвитку концерну до 2030 року, яка передбачає реорганізацію підприємств концерну в сім галузевих холдингів: "авіаремонт", "бронетехніка", "високоточне озброєння", "боєприпаси та спеціальна хімія", "радарні системи", "морські системи" та "спецекспорт".

У свою чергу Уруський у середині серпня говорив про те, що холдингова компанія "Аерокосмічні системи України", в яку буде виведено підприємства авіабудування та об'єднано з аерокосмічними, складатиметься з двох холдингів - "Антонов" та ракетно-космічний центр "Південний", до якого увійдуть усі вже корпоратизовані підприємства ДКАУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА