11:27 08.10.2020

МВФ закликає дотримуватися принципів управління Нацбанком України в питаннях відповідальності правління

2 хв читати
МВФ закликає дотримуватися принципів управління Нацбанком України в питаннях відповідальності правління

Голова представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман закликав дотримуватися принципів управління Національним банком України (НБУ), які довели свою користь і для НБУ, і загалом для економіки України.

"Забезпечення відповідальності правління НБУ має здійснюватися згідно з принципами управління Національним банком", - наголошується в його заяві, поширеній у четвер.

Люнгман нагадав, що ці критерії управління було розроблено в консультаціях із фахівцями МВФ протягом попередніх програм, які підтримувалися фондом.

"Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного і професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більше надійності й ефективності", - наголосив глава представництва МВФ.

Рада НБУ 2 жовтня вирішила винести догану і висловити недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій і заступнику голови - Дмитру Сологубу, пославшись на лист голови Нацбанку і звинувативши їх у порушенні розпорядчих актів НБУ, Кодексу етики, правил внутрішнього трудового розпорядку і вимог Кодексу законів про працю.

Голова Нацбанку Кирило Шевченко, який як член ради підтримав рішення про догану й недовіру, в інтерв'ю "ДТ" наголосив на необхідності командної гри й дотримання стратегії комунікацій центробанку, одним із принципів якої є політика "єдиного голосу".

У НБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що всі члени правління Нацбанку працюють у звичайному режимі й продовжують виконувати покладені на них обов'язки, а подання на звільнення кого-небудь із них відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА