18:30 07.10.2020

ЄБРР та Україна підписали меморандум про зміцнення корпоративного управління, який зобов'язує "Укравтодор" провести антикорупційну реформу

2 хв читати
ЄБРР та Україна підписали меморандум про зміцнення корпоративного управління, який зобов'язує "Укравтодор" провести антикорупційну реформу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та уряд України підписали меморандум про взаєморозуміння, в рамках якого як пілот Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") зобов'язується провести антикорупційну реформу.

Як повідомляється у прес-релізі ЄБРР у середу, у меморандумі сторони домовилися підтримувати зусилля з метою поліпшення системи закупівель "Укравтодору" та зміцнення його внутрішнього контролю, політик і процедур, спрямованих на запобігання хабарництву та корупції.

Розпорядження Кабміну від 5 жовтня 2020 року №1216-р про схвалення проекту меморандуму оприлюднено на сайті уряду.

"Партнерство "Укравтодору" та ЄБРР в питанні корпоративного управління та антикорупційних практик - це ще одне свідчення того, що в Україні є політична воля виключити можливості для будь-якої корупції. Крім того, така співпраця з нашими партнерами дасть змогу підвищити ефективність державних інвестицій в інфраструктурні проекти. Уряд продовжує реформу корпоративного управління, керуючись найкращими практиками Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і розглядає 15 державних підприємств, де планується проведення реформи найближчим часом", - наводить прес-служба слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За словами керуючого директора ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне, який підписав меморандум від імені банку, "ця співпраця в посиленні антикорупційних заходів у дорожньому секторі стане пілотним проектом і лакмусовим папірцем для впровадження ширшої програми, яку підтримує ЄБРР, щодо запобігання корупції та поліпшення управління для всіх українських державних підприємств та організацій державного сектору".

У рамках цієї угоди Україна зобов'язується впровадити Керівні принципи ОЕСР з корпоративного управління на державних підприємствах, а також прийняти всеосяжну політику державної власності.

Зазначається, що робота із поліпшення корпоративного управління на держпідприємствах і в Держагентстві включатиме в себе перегляд систем управління ризиками, дотримання нормативних вимог (комплаєнс) та внутрішнього аудиту, а також заміну наявних структур незалежними і кваліфікованими фахівцями. Для персоналу проводитиметься навчання з етики та доброчесності. Треті сторони, зокрема підрядники та постачальники, в майбутньому також повинні будуть дотримуватися тих самих антикорупційних принципів.

Крім цього, уряд України та ЄБРР працюватимуть над приведенням систем закупівель на держпідприємствах і в державних агентствах у відповідність із Глобальним стандартом закупівель і постачань Чартерного інституту закупівель та постачання і допомагатимуть їм у проходженні міжнародно визнаної сертифікації у сфері закупівель. Реформа включатиме в себе програми розвитку персоналу та впровадження комплексних електронних систем закупівель, які охоплюватимуть весь інвестиційний цикл від початку до кінця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА