21:51 29.09.2020

На засіданні Нацради реформ у Вінниці обговорили реформи ДАБІ, надрокористування і підключення споживачів до електромереж

2 хв читати
На засіданні Нацради реформ у Вінниці обговорили реформи ДАБІ, надрокористування і підключення споживачів до електромереж

Президент України Володимир Зеленський у Вінницькій області провів засідання Національної ради реформ, на якому учасники сфокусувалися на обговоренні трьох реформ: Державної архітектурно-будівельної інспекції, надрокористування та спрощення приєднання споживачів до електромереж.

"Кожна з реформ - і ДАБІ, і надрокористування, і спрощення підключення до електромереж - це створення передумов для регіональної конкуренції, яка допоможе кожній громаді в питанні залучення інвесторів на свою територію", - зазначив на засіданні прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє прес-служба президента України.

Заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів наголосила, що дозволи на будівництво і приєднання до електричних мереж матимуть безпосередній вплив на створення нових робочих місць і промисловий потенціал.

"Кожна з цих речей, якщо вони будуть прийняті, спростить, додасть кілька відсотків економічного зростання і полегшить життя для звичайних людей, а також для учасників ринку", - зазначив глава Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі.

Це було друге засідання Нацради реформ. За результатами першого президент Зеленський підписав законопроект "Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями" і відповідні зміни до Податкового та Митного кодексу. Верховна Рада вже розглянула його в першому читанні, зараз проект закону опрацьовується в комітеті до другого читання.

Заступник голови ОП Ковалів зазначила, що на наступному сесійному тижні Верховна Рада повинна розглянути законопроект про "інвестиційних нянь", і з 1 січня 2021 року цей документ запрацює на повну силу.

"Не дивлячись на труднощі і виклики, ми бачимо безпрецедентні можливості для розвитку нової, відкритої, по-європейськи ефективної держави і зміцнення економіки. Ми повинні не уникати проблем, а намагатися їх вирішити, як би складно це не було, і проекти, запропоновані на Національній раді реформ, показують, що можливо багато змінити, крок за кроком полегшити життя бізнесу - підприємцям, які створюють економіку держави", - наголосив Зеленський.

Президент також зазначив, що формат виїзних регіональних засідань Нацради реформ, уряду, комітетів Верховної Ради говорить про те, що все ж "реформи відбуваються не на Банковій, не в стінах Верховної Ради і не в Кабінеті міністрів, а, перш за все - для людей", і висловився за продовження подібної практики.

"Люди будуть долучені до нашої роботи, і будуть розуміти, для чого і для кого ми це робимо. Результатом нашої Національної ради реформ повинні бути важливі законопроекти. А потім - найголовніше. Одна справа, коли ми проголосували той чи інший закон, а інше - втілити його в життя і дійсно реформувати нашу країну для таких студентів, для їх майбутнього", - зазначив президент, говорячи про свою зустріч зі студентами Вінницького національного технічного університету.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА