15:40 03.08.2020

Станом на 1 серпня у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" уже видано кредитів більше ніж на 3,3 млрд грн для 1755 компаній - заступник глави ОП

2 хв читати
Станом на 1 серпня у рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" уже видано кредитів більше ніж на 3,3 млрд грн для 1755 компаній - заступник глави ОП

Програма фінансової державної підтримки малого та середнього підприємництва "Доступні кредити 5-7-9%" ефективно працює, збільшується кількість банків, що надають цю послугу, зазначає заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів.

"Ініційована президентом на початку року програма кредитування "5-7-9%" ефективно реалізується. Станом на 1 серпня сума виданих кредитів становить понад 3,3 млрд грн для 1755 компаній. У структурі кредитного портфеля найбільше коштів було надано підприємствам сільського господарства (62%) та переробної промисловості (14%)", - наводить її слова прес-служба ОП у понеділок.

За її словами, серед регіонів України за кількістю оформлених договорів лідирують Харківська (12%), Київська (11%) і Сумська (8%) області.

Ковалів зазначила, що наразі програма кредитування "5-7-9%" доступна у 18 банках, ще 10 фінансових установ виявили бажання приєднатися до неї, що свідчить про успішність ініціативи.

Заступник глави ОП зазначила, що програма постійно розширюватиметься, до участі в ній намагатимуться залучити якомога більшу кількість підприємств і приватних осіб.

Як повідомлялося, державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" ініційована президентом України та урядом для широкої підтримки проектів українських мікро- і малих підприємств.

Надання трьох можливих ставок - 5%, 7% або 9% - за кредитами залежить від розміру бізнесу і терміну його діяльності. Додатково ставку кредитування знижуватимуть на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА