11:49 24.07.2020

Робгрупа з питань подолання загроз в енергетичній сфері апарату РНБО звертає увагу Кабміну на необхідність розвитку гідроенергетики та будівництва низки ГЕС і ГАЕС

2 хв читати
Робгрупа з питань подолання загроз в енергетичній сфері апарату РНБО звертає увагу Кабміну на необхідність розвитку гідроенергетики та будівництва низки ГЕС і ГАЕС

Робоча група з питань подолання загроз в енергетичній сфері Ради національної безпеки і оборони України звернеться до уряду з пропозиціями розробити й затвердити план реалізації стратегії добудови Дністровської і Ташлицької ГАЕС, а також будівництва Канівської ГАЕС і Каховської ГЕС-2, повідомив апарат РНБО в п'ятницю.

Уряду також запропоновано, зокрема, реалізувати Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року і спільно зі Світовим банком розглянути питання розробки та реалізації проекту "Підвищення ефективності роботи ПрАТ "Укргідроенерго" в умовах приєднання української енергосистеми до ENTSO-E", зазначено в повідомленні апарату РНБО за результатами засідання робочої групи з питань подолання загроз в енергетичній сфері за участю зацікавлених міністерств і відомств.

Окрім того, обласним держадміністраціям запропоновано включити до програм розвитку регіонів питання комплексного використання гідроенергетичного потенціалу.

За словами генерального директора ПрАТ "Укргідроенерго" Ігоря Сироти, який брав участь у засіданні робочої групи, розширення мережі ГАЕС в Україні, зокрема, сприятиме виконанню вимог із контролю частоти і потужності для інтеграції енергосистеми України в ENTSO-E. Він також зазначив, що потужності ГАЕС дадуть змогу зменшувати "провали" навантаження в нічні години, розвантажать АЕС і ТЕС, створять мобільний аварійний резерв генеруючої потужності й резерв регулювання для підключення ВДЕ-об'єктів.

Як повідомлялося, програма розвитку гідроенергетики в Україні до 2026 року передбачає добудову Дністровської ГАЕС (1,25 ГВт) і Ташлицької ГАЕС (0,3 ГВт), будівництво Канівської ГАЕС (1 ГВт), Каховської ГЕС (0,25 ГВт) і Верхньодністровського каскаду ГЕС (0,39 ГВт). Модернізація дасть змогу збільшити встановлену потужність ГЕС на 0,425 ГВт.

У липні ПрАТ "Укргідроенерго" заявило, що наполягає на необхідності ухвалення змін до держбюджету України на 2020 рік, які передбачають надання йому державних гарантій під реалізацію проектів будівництва Канівської ГАЕС і третьої черги Дністровської ГАЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА