20:27 17.06.2020

"Укргорілка" розкритикувала рішення фінкомітету Ради рекомендувати до прийняття законопроект про збереження держмонополії на виробництво спирту до жовтня

2 хв читати
"Укргорілка" розкритикувала рішення фінкомітету Ради рекомендувати до прийняття законопроект про збереження держмонополії на виробництво спирту до жовтня

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував до прийняття у першому читанні законопроект щодо відстрочення скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року до 1 жовтня 2020 року (№3443), повідомили в асоціації "Укргорілка".

"Зняття Сергія Блескуна з позиції в.о. глави ДП "Укрспирт", блискавичний розгляд профільним комітетом ВРУ законопроекту №3443 і узгодження перенесення термінів приватизації і демонополізації до 1 жовтня 2020 року - це чергова зупинка процесу роздержавлення спиртової галузі, який ми спостерігаємо роками" , - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в асоціації.

В асоціації "Укргорілка" зазначили, що спочатку законопроект передбачав відстрочку скасування держмонополії до 1 січня 2021 року, однак комітет підтримав зміну термінів.

"Даний законопроект не стояв на порядку денному засідання на сьогодні, і асоціація дізналася про його голосування профільним комітетом постфактум. Окрім цього, поки на сайті ВР відсутній текст оновленого законопроекту", - повідомили в асоціації.

В "Укргорілка" зазначили, що перенесення терміну початку приватизації і зняття з посади керівника ДП "Укрспирт", за період роботи якого були вжиті заходи, спрямовані на боротьбу з нелегальною торгівлею, проведена підготовка спиртзаводів до приватизації, перекреслює всі напрацювання, повертає до часів, "коли на спиртових заводах сиділи "смотрящі", а нелегальний ринок алкоголю становив більше половини".

"На жаль, з прийнятими сьогодні рішеннями спиртова галузь ризикує назавжди залишитися в стані занепаду у власності держави і "під дахом" нелегальних виробників. Ми наполягаємо на всебічному публічному розгляді проекту про перенесення термінів приватизації "Укрспирту", на впровадженні жорстких ліцензійних умов для виробників спирту, а також звертаємося до президента і прем'єр-міністра про взяття цього питання під особистий контроль і недопущення "консервації" ситуації на невизначений час, вигоду від якої може отримати тільки нелегальний виробник", - заявляють в асоціації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Італія готова підтримати санкції проти російського ЗПГ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА