20:21 11.06.2020

НБУ перевірить якість активів банків після подолання кризи

1 хв читати
НБУ перевірить якість активів банків після подолання кризи

Нацбанк України має намір здійснити перевірку якості активів банків після подолання кризи, яка надасть повнішу інформацію про розмір дефіциту капіталу, йдеться в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду (МВФ), оприлюдненому в четвер.

Згідно з ним, також буде вжито заходів нагляду щодо банків із недостатньою капіталізацією, які не виконають уже розроблені ними плани відновлення коефіцієнтів достатності капіталу.

Крім того, після подолання кризи та повернення економіки на шлях стійкого зростання планується відновлення зусиль із приведення норм капіталу банків у відповідність до міжнародних стандартів.

У документі також зазначається, що Україна має намір до кінця жовтня 2020 року затвердити поправки до закону про банківську діяльність, розроблені спільно з представниками МВФ і Світового банку (СБ), з метою усунення пробілів у корпоративному управлінні банків із Базельською конвенцією 2015 року.

Поправками також планується впровадити буфери збереження капіталу та доопрацювати положення про нову структуру капіталу відповідно до Базельських стандартів.

Крім того, внесенням відповідних поправок уряд має намір надати НБУ юридичні повноваження для калібрування вимог до капіталу ліквідності на основі оцінки ступеня ризику банку, а також посилити вимоги до ліцензування і до акціонерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

SENSAR Development має намір побудувати в Ужгороді 5-зірковий готель і житловий комплекс

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

"Нафтогаз" і Міноборони почали формування незалежної НР в "Укртатнафті"

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА