15:26 29.05.2020

"Київтеплоенерго" у 2020 році інвестує близько 300 млн грн у модернізацію теплоенергетичного комплексу

2 хв читати

Київ. 29 травня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - КП "Київтеплоенерго" (КТЕ) у 2020 році інвестує близько 300 млн грн у реконструкцію теплових мереж і обладнання, збільшення виробничої потужності котелень, закупівлю спецтехніки та впровадження автоматичних систем управління.

"Інвестпрограма складається з 63 проектів із загальною сумою фінансування 289 млн грн. Реалізація програми дасть можливість знизити тепловтрати в мережах, підвищити енергоефективність, а також упровадити IT-рішення в систему диспетчеризації та кібербезпеки", - йдеться в повідомленні КТЕ, отриманому агентством "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Згідно з повідомленням, основним інвестиційним блоком є реконструкція зношених теплових мереж, інвестиції в яку становитимуть 189 млн грн.

Планується відремонтувати найбільш зношені ділянки тепломереж на вул. Світлицького, Набережно-Луговій, Леваневського, Ніжинській і просп. Свободи.

У КТЕ зазначили, що реконструкція цих мереж стане продовженням розпочатої підприємством у 2019 році програми модернізації трубопроводів, за якою вже замінено 130 км мереж.

"У результаті в опалювальному сезоні 2019-2020 вдалося на 10% знизити аварійність і на 2% - тепловтрати", - наголосили на підприємстві.

Щодо інших напрямів реалізації інвестиційної програми у 2020 році, то 38,6 млн грн буде спрямовано на техпереоснащення, зокрема на закупівлю спецтехніки - восьми спецаварійних автомобілів сучасного зразка, семи самоскидів та електролабораторії.

Крім того, передбачається, що на підвищення рівня кібербезпеки, впровадження оперативно-інформаційного комплексу й оновлення інформаційно-аналітичних систем буде спрямовано понад 17 млн грн, на реконструкцію чотирьох котелень - 12 млн грн.

Як повідомлялося, КП "Київтеплоенерго" має намір у 2020 році модернізувати столичні теплоелектроцентралі (ТЕЦ) №5 і №6, вклавши в ремонт 120 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА