12:41 04.05.2020

Державний бюджет недоотримав понад 30 млрд грн  за останні три роки

2 хв читати

Упродовж останніх трьох років (2017-2019 рр.) державний бюджет України недоотримав майже 30 млрд грн. від тютюнового ринку. Це зумовлено в першу чергу недонадходженнями по національному акцизу, роздрібному 5% акцизу та збитками від нелегальної торгівлі, яка збільшилась з 1% у 2016 до 7% у 2019 році., повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на сайт СБУ.

"Щороку бюджет недоотримує мільярди гривень через несплачені податки. Навіть за звичайних умов - це величезна сума! А що вже говорити про час, коли Україна не лише бореться з коронавірусом, але й потерпає від наслідків вимушеного карантину для економіки", - заявив очільник СБУ.

Іван Баканов зазначив, що Служба безпеки України і надалі робитиме усе необхідне, аби зменшити збитки державного бюджету від нелегального ринку тютюну. 

Очільник СБУ  закликав присутніх докладати ще більше зусиль, аби «тіньовий ринок тютюну здавав свої позиції». Служба безпеки зі свого боку продовжуватиме системну роботу в цьому напрямку. Присутні підтримали позицію Баканова.  

У нараді взяли участь Голова СБУ Іван Баканов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Міністр фінансів Сергій Марченко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв та представники профільної бізнес-спільноти. 

Перша координаційна нарада з проблемних питань тютюнового ринку України відбулася 11 лютого за ініціативи СБУ. На ній керівник Служби закцентував увагу на необхідності впровадження ефективного контролю за переміщенням підакцизної продукції на внутрішньому ринку, втілення в життя Концепції «Електронна акцизна марка» та введення кримінальної відповідальності за контрабанду, зокрема підакцизних товарів. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Кабмін призначив Висоцького в. о. міністра агрополітики, Шкуракова - в. о. глави Мінвідновлення

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

США підвищують мита для товарів китайського експорту на суму $18 млрд на рік

Мінфін анонсував отримання EUR1,9 млрд завдяки затвердженню Радою ЄС Плану України

ЄС остаточно схвалив План України для реалізації Ukraine Facility - Шмигаль

Збільшено термін обмежень е/е для промспоживачів, імпорт знову рекордний - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА