17:47 14.04.2020

"Дарниця" зареєструвала субстанцію для можливого лікування коронавірусу

2 хв читати
"Дарниця" зареєструвала субстанцію для можливого лікування коронавірусу

Фармацевтична компанія "Дарниця" зареєструвала фармацевтичну субстанцію гідроксихлорохіна, яка включена в національний протокол лікування коронавірусної інфекції (COVID-19) як препарат експериментальної терапії.

Наголошується, що препарати, до складу яких входить гідроксихлорохін, застосовуються для лікування хворих COVID-19 у США, Японії та європейських країнах у рамках клінічних досліджень за умови отримання обов'язкової згоди пацієнта.

"Дарниця" отримала державну реєстрацію на субстанцію гідроксихлорохіну та продовжує процес необхідних дій, щоб почати виробництво готового лікарського засобу. Ми зареєстрували субстанцію гідроксихлорохін в максимально короткі терміни завдяки оперативним діям Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я. Ми дякуємо Тетяні Думенко та команду Державного експертного центру та МОЗ за розуміння і швидку реакцію у цьому важливому питанні", - зазначив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків.

Раніше "Дарниця" заявляла про готовність виробляти препарати з гідроксихлорохіном. Основною передумовою для налагодження такого випуску є активні дії з боку МОЗ в регуляторних питаннях.

Крім того, "Дарниця" змінила плани виробництва, щоб збільшити випуск противірусного препарату "Іммустат" та жарознижуючого засобу "Парацетамол-Дарниця", які можуть застосовуватися в умовах епідемій вірусних захворювань. Так, "Дарниця" направила до аптек додаткові 100 тис. упаковок "Іммустата" та планує випустити протягом квітня 1,6 млн упаковок "Парацетамолу-Дарниця".

Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Продуктовий портфель компанії включає близько 280 найменувань готових лікарських засобів. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія та вирішення проблем болю.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА