12:47 17.03.2020

Мінекономіки моніторить наявність товарів першої необхідності в торговельних мережах

1 хв читати

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України моніторить наявність товарів першої необхідності в торговельних мережах, повідомив заступник міністра економіки Тарас Висоцький.

"Кожні два дні Мінекономіки робить зріз по торговельних мережах та опитує ритейлерів на предмет наявності продуктів харчування та товарів першої необхідності. Для нас є пріоритетом забезпечити комфортний перебіг карантину для українців та гарантувати продовольчу безпеку", - написав Висоцький у Facebook у вівторок.

Так, міністерство моніторить наявність наступних товарів: борошно пшеничне вищого ґатунку, хліб пшеничний першого і вищого сортів, хліб житньо-пшеничний, макаронні вироби, крупи гречані, рис, яловичина першої категорії, свинина, сало, птиця, ковбаса варена першого сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20%, сир м'який, олія, яйця курячі, цукор-пісок, олія соняшникова, картопля і сіль.

Як повідомлялося, 17 березня Верховна Рада ухвалила закон №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)", яким зокрема передбачається контроль із боку Кабміну щодо цін на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА