09:10 07.03.2020

Fitch підтвердило рейтинг України "B" з позитивним прогнозом

2 хв читати
Fitch підтвердило рейтинг України "B" з позитивним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні "B", прогноз позитивний.

"Позитивний прогноз відображає очікування Fitch, що продовження взаємодії з МВФ у рамках нової багаторічної програми допоможе підтримати стійке зниження ризиків рефінансування за рахунок полегшення доступу до додаткового зовнішнього фінансування, зміцнення макрофінансової стабільності та стійкості бюджету, а також зменшити можливості для реформування", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, рейтинг України відображає багатосторонню підтримку та низький рівень держборгу і одночасно високі потреби у фінансуванні, пов'язані з великими виплатами з боргу, вразливий, хоча і вдосконалюваний, банківський сектор і слабкі показники управління.

"Україна досягла значного прогресу в отриманні законодавчого схвалення для низки реформ, які, якщо вони будуть ефективно і надійно реалізовані, могли б допомогти усунути структурні недоліки, які впливають на перспективи зростання і якість інститутів", - вважає Fitch.

На його думку, завдання нового уряду на чолі з Денисом Шмигалем полягають у тому, щоб уникнути невизначеності щодо наступності економічної політики, забезпечити плавний перехід у переговорному процесі до нової програми МВФ і зміцнити довіру до прихильності адміністрації президента Володимира Зеленського реформам.

Вихідний сценарій Fitch полягає в тому, що Україна отримає остаточне схвалення радою директорів МВФ нової програми EFF в першому півріччі 2020 року, але не можна виключати подальшої затримки. Ризики, пов'язані із затвердженням і здійсненням EFF, обумовлені слабким послужним списком України при завершенні попередніх програм, потенційно негативними судовими рішеннями, які призводять до зриву реформ, ризиків виконання після того, як реформи будуть схвалені в парламенті, руйнівним змінам в Кабінеті Міністрів, потенційної фрагментації представництва президентської партії в Раді і впливу все ще впливових олігархів та інших корпоративних інтересів, зазначає Fitch.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА