19:27 07.02.2020

Мінекономіки пропонує пакет антикризових заходів для економіки

1 хв читати
Мінекономіки пропонує пакет антикризових заходів для економіки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пропонує пакет антикризових заходів для економіки, зокрема розширене фінансування програм розміром 20 млрд грн, повідомив глава відомства Тимофій Милованов за підсумками звіту в парламентському комітеті з питань економрозвитку.

"Ми запропонували пакет антикризових заходів. Головна пропозиція - розглянути можливість розширення фінансування програм і напрямів розміром 20 млрд грн, зокрема на стимулювання напрямів транспортної інфраструктури, програми фінансової підтримки, секторальні програми виробництва, розвиток оборонно-промислового комплексу", - написав він у Facebook у п'ятницю.

Міністерство створює координаційний центр з питань промисловості за участю галузевих об'єднань, окремих великих підприємств і аналітичних центрів. Він повинен напрацювати можливі програми підтримки галузі, зазначив міністр.

"У промисловості ми входимо в фазу зростання циклу. Вже в січні з'явилися ознаки відновлення металургії", - зазначив Милованов.

Серед головних викликів для промисловості він назвав застаріле обладнання, переорієнтацію ринків збуту і впровадження податку на вуглецеві викиди в ЄС.

"Але подальше нарощування експорту в ЄС - під загрозою, оскільки через введення ЄС протекціоністського інструменту carbon border tax вітчизняні виробники отримають збитки і втратять конкурентоспроможність", - вказав Тимофій Милованов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА