15:47 23.01.2020

Deutsche Bahn не планує брати в управління "Укрзалізницю"

2 хв читати
Deutsche Bahn не планує брати в управління "Укрзалізницю"

Національний німецький оператор залізничних перевезень Deutsche Bahn консультуватиме АТ "Укрзалізниця", а не управлятиме ним, повідомила німецька компанія, відповідаючи на запит телерадіокомпанії Deutsche Welle.

"DB Engineering & Consulting - консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проектами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту, консультуватиме і підтримуватиме "Укрзалізницю" в підприємницьких і технічних питаннях", - йдеться у відповіді німецької компанії, яку наводить DW.

Саме про це, за інформацією Deutsche Bahn, йдеться в "попередній угоді", підписаній 22 січня в Давосі.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про намір України віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління АТ "Укрзалізниця" на десять років.

Міністерство інфраструктури України і національний оператор залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG у швейцарському Давосі 22 січня підписали меморандум про взаєморозуміння для подальшої співпраці в транспортній галузі та розвитку АТ "Укрзалізниця". Як наголосив Гончарук, меморандум - "не про приватизацію і не про концесію, але про стратегічне партнерство". Він також сказав, що країні потрібна така допомога для поліпшення ситуації на залізниці та реалізації її логістичного потенціалу.

Водночас, говорячи про меморандум, у своєму акаунті у Twitter Гончарук написав, що німецькі фахівці реформуватимуть управлінські механізми "Укрзалізниці", а Україна повністю зберігає за собою контроль над підприємством.

Згідно з текстом меморандуму, сторони вивчатимуть можливості створення стратегічного партнерства між "Укрзалізницею" і DB, проте остаточні умови такої співпраці поки що не визначено.

Окрім цього, Мінінфраструктури та DB сприятимуть взаємному опрацюванню пропозицій щодо розвитку залізничної мережі та рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та інноваційності транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА