18:19 26.12.2019

Чиста купівля валюти Нацбанком на міжбанку в четвер становить рекордні для цього року $700 млн

1 хв читати
Чиста купівля валюти Нацбанком на міжбанку в четвер становить рекордні для цього року $700 млн

Чиста купівля валюти Національним банком України (НБУ) в четвер на міжбанківському валютному ринку становить рекордні для цього року $700 млн, йдеться у повідомленні НБУ в Facebook.

"Фактичний обсяг задоволених заявок суб'єктів ринку за результатами аукціону становить $230 млн. Водночас за підсумками дня чиста купівля валюти Національним банком становила $700 млн, оскільки після завершення аукціону НБУ також провів інтервенцію за єдиним курсом через функціонал Matching", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, загалом з початку року чиста купівля валюти НБУ становить приблизно $7,5 млрд, що також є рекордним значенням із 2007 року.

Як зазначено у повідомленні, пропозиція валюти на міжбанківському валютному ринку суттєво перевищує попит унаслідок стійкого припливу іноземних інвестицій у гривневі облігації уряду, залучення зовнішнього фінансування державними компаніями, а також значних обсягів валютних надходжень експортерів.

"Тривале збереження сприятливої ситуації на валютному ринку є результатом сталого поліпшення макроекономічної ситуації в Україні упродовж останніх років. Зміцнення гривні є абсолютно логічним явищем в умовах прискореного економічного зростання, стрімкого сповільнення інфляції та зниження державного боргу до ВВП. Користуючись сприятливою ситуацією, Національний банк продовжує поповнювати міжнародні резерви", - наводить прес-служба НБУ слова заступника голови центробанку Олег Чурія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА