10:00 23.12.2019

РФ має кораблі, які зможуть добудувати "Північний потік-2", але вони не впораються в короткі терміни - ЗМІ

2 хв читати
РФ має кораблі, які зможуть добудувати "Північний потік-2", але вони не впораються в короткі терміни - ЗМІ

Російські компанії та судна можуть бути залучені до добудови трубопроводу "Північний потік-2" після того, як компанія Allseas оголосила про призупинення будівництва з огляду на ухвалення у США санкцій стосовно будівельників проекту, проте не встигнуть завершити будівництво в короткі терміни, написало американське аналітичне видання S&P Global Platts у неділю.

У РФ є свій підрядник з експертизою будівництва морських трубопроводів - ВАТ "Міжрегіонтрубопровідбуд" (МРТБ).

Як зазначено в повідомленні видання, російські компанії експлуатують надійні морські судна-трубоукладальники, які завершили проекти в складних арктичних умовах, зокрема трубоукладальну баржу "МРТБ Дефендер", яка працювала на морській ділянці трубопроводу Бованенково-Ухта.

Platts Analytics вважає, що для завершення будівництва "Північного потоку-2" може бути використано трубоукладальну баржу "МРТБ Фортуна", але вона здатна прокладати лише 1 км труб на день.

Ще одна перешкода, на думку Platts Analytics, полягає в тому, що в заявці на отримання данського дозволу йдеться, що судна, використовувані для завершення данської ділянки, повинні будуть мати можливості динамічного позиціонування (як у суден Allseas), яких немає у "Фортуни".

Можна бути використано російське трубоукладальне судно "Академік Черський", що також належить МРТБ та має можливості динамічного позиціонування, але воно нині перебуває на Далекому Сході, і для прибуття в данські води йому знадобиться близько двох місяців.

Як повідомлялося, обидві палати Конгресу США схвалили законопроект про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік. Американські законодавці включили до нього положення про санкції стосовно компаній, що беруть участь у проекті "Північний потік-2". Санкції стосуватимуться компаній, що беруть участь у спорудженні газопроводу, а також топ-менеджерів цих компаній, які можуть втратити можливості отримати американську візу і зіткнутися з блокуванням транзакцій, пов'язаних з їхньою нерухомістю або активами в США.

Президент США Дональд Трамп підписав бюджет, схвалений напередодні Сенатом, до якого включені санкції проти компаній, що реалізують проекти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", на стримування РФ виділено $734 млн. Документ також знову підтвердив заборону на військову співпрацю США з РФ.

Газопровід "Північний потік-2" побудований на 92%. Будівництво поновилося наприкінці листопада поточного року після отримання дозволу від Данії на прокладення труб в її територіальних водах. Роботи здійснювала швейцарська компанія Allseas, яка заявила, що призупиняє будівництво газопроводу через ухвалення санкцій США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА