21:38 17.12.2019

СБУ вважає недоцільним продаж "Нафтогазом" активів в Єгипті

2 хв читати
СБУ вважає недоцільним продаж "Нафтогазом" активів в Єгипті

Служба безпеки України (СБУ) виступає проти продажу НАК "Нафтогаз України" її активів в Єгипті, повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв у вівторок на гала-вечорі журналу "НВ".

За його словами, такі рекомендації СБУ ставлять під загрозу отримання НАК близько $ 100 млн доходів, а також не дають виконати поставлене урядом перед компанією завдання з досягнення KPI (ключовий показник ефективності) у частині рентабельності активів.

Як повідомлялося, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв ще в кінці 2016 року повідомив, що група розглядає можливість продажу активів компанії в Єгипті, оскільки цей бізнес не приносить особливого прибутку в зв'язку з падінням цін на нафту.

"Нафтогаз" через свою дочірню компанію "Закордоннафтогаз" здійснює розвідку і експлуатацію двох нафтогазоносних блоків у східній пустелі Єгипту - South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth. Роботи на цих блоках, прогнозний ресурс яких становить понад 360 млн тонн нафти, ведуться на основі концесійних угод, підписаних 7 лютого 2012 року між "Закордоннафтогазом" за дорученням "Нафтогазу", з одного боку, і урядом Арабської Республіки Єгипет та Державною нафтовою компанією GANOPE (Ganoub El - Wadi Holding Petroleum Company), з іншого. Термін дії концесійних угод становить 28 років.

У частині географії доходів "Нафтогазу" на Єгипет в 2018 довелося 0,505 млрд грн, в 2017 - 0,457 млрд грн.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА