10:51 09.12.2019

Угода з МВФ відкриє Україні двері до макрофінансової допомоги ЄС на EUR500 млн - посол ЄС

2 хв читати
Угода з МВФ відкриє Україні двері до макрофінансової допомоги ЄС на EUR500 млн - посол ЄС

 Угода з Міжнародним валютним фондом (МВФ) відкриває двері для України до отримання макрофінансової допомоги Європейського Союзу на EUR500 млн, повідомив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Таке потрібне і своєчасне укладення договору staff level agreement, міжнародне визнання поточних реформ в Україні разом із нещодавнім ухваленням закону про боротьбу з відмиванням грошей (остаточний аналіз якого ще триває) має відкрити шлях і до макрофінансової допомоги ЄС", - написав Маасікас у Twitter у відповідь на заяву директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої щодо досягнення домовленості про нову трирічну програму.

У свою чергу міністр фінансів Оксана Маркарова зазначила у Facebook, що чекає на отримання EUR500 млн макрофінансової допомоги найближчими місяцями.

"Досягнення угоди з МВФ відкриває двері до отримання EUR500 млн макрофінансової допомоги з ЄС на дуже вигідних умовах найближчими місяцями", - написала Маркарова.

Як повідомлялося, під час телефонної розмови президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Георгієва обговорили умови нової програми співпраці з фондом. Угода про нову програму співпраці ще підлягає затвердженню керівництвом фонду і виконавчою радою, проте в МВФ заявили про досягнення домовленості щодо трирічної угоди на суму 4 млрд SDR (майже $5,5 млрд) у рамках механізму розширеного фінансування.

У вересні 2018 року представники України та ЄС підписали кредитну угоду про надання 4-ї програми макрофінансової допомоги ЄС Україні (MFA IV) на EUR1 млрд і меморандум про взаєморозуміння, в якому закріплені умови виділення цих коштів. Сума в EUR1 млрд була розділена на два рівні транші, перші з них ЄС перерахував у грудні 2018-го. Отримання другого прогнозувалося на навесні 2019 року, проте на той час Україна не виконала низки зобов'язань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА