19:27 22.11.2019

Уряд України з 1 січня має намір запропонувати населенню купувати газ за фіксованою ціною

2 хв читати
Уряд України з 1 січня має намір запропонувати населенню купувати газ за фіксованою ціною

Кабінет Міністрів України з 1 січня 2020 року планує запропонувати побутовим споживачам можливість купівлі природного газу за "страховою" ціною близько 7 тис. грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ), яка діятиме до кінця опалювального сезону, повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

"Із 1 січня людям буде запропоновано певну страхову ціну на газ, вони зможуть її обрати до кінця опалювального сезону. Вона буде навіть менша, ніж ціна першого кварталу 2019 року, і буде зафіксована до кінця опалювального сезону", - сказав він в інтерв'ю "24 каналу".

За його словами, можливе призупинення з 1 січня транзиту російського газу територією України може призвести до значного зростання цін на газ на європейському та українському ринках. Водночас не виключений варіант збереження цін на поточному рівні (у листопаді для населення - 5,9 тис. грн за 1 тис. куб. м, із ПДВ) або їх невеликого зростання.

"Відмова від такої ціни може зіграти і в плюс, і в мінус", - сказав міністр, зазначивши, що споживач має приймати рішення, купувати газ за "страховою" ціною чи ні.

Як повідомлялося, згідно з постановою Кабінету Міністрів №485 від 5 червня 2019 року, населення України купує газ за мінімальним значенням із чотирьох сформованих на ринку: середня ціна імпорту за даними МЕРТ; ціна "Нафтогазу України" для промисловості; середньозважена ціна на торгах на Українській енергетичній біржі, спецобов'язки за постановою №867.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА