14:28 17.10.2019

У держбюджеті-2020 прожитковий мінімум має становити не менше ніж 5,6 тис. грн, а мінімальна зарплата не менше ніж 7,3 тис. грн - ФПУ

2 хв читати

Федерація профспілок України наполягає на врахуванні під час доопрацювання проекту державного бюджету на 2020 рік профспілкових пропозицій, серед яких встановлення прожиткового мінімуму не менше ніж 5,6 тис. грн і мінімальної заробітної плати не менше ніж 7,3 тис. грн.

"На жаль, як і в минулі роки, профспілки, як сторона соціального діалогу, були відсторонені від участі у формуванні державного бюджету, право на яке мають відповідно до законодавства та домовленостей за Генеральною угодою, а вчасно направлені пропозиції об'єднань профспілок залишилися неврахованими урядом", - йдеться в заяві ФПУ.

У зв'язку з чим, Федерація профспілок України наполягає на врахуванні під час доопрацювання проекту держбюджету-2020 профспілкових пропозицій, перш за все, про встановлення з 1 січня 2020 року розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розрахованого відповідно до національного законодавства та міжнародних зобов'язань України, на рівні не менше ніж 5 640 грн.

Також серед пропозицій встановлення мінімальної зарплати у розмірі не менше ніж 7 276 грн, а також посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду на рівні фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім того, ФПУ закликає владу не допустити подальшого поглиблення бідності в Україні через закріплення у держбюджеті України на 2020 рік занижених соціальних стандартів і гарантій, а також обмеження видатків галузям, які визначені пріоритетними, та які важливі для економіки України (освіта, охорона здоров'я, вугільна промисловість).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА