07:19 28.09.2019

S & P підвищило рейтинг України до "B"

2 хв читати
S & P підвищило рейтинг України до "B"

S & P підвищило рейтинг України до "B"

(Розширена, додані абзаци після 4-го)

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міжнародне рейтингове агентство S & P Global Ratings підвищило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті з "B-" до "B", а рейтинги за національною шкалою в Україні - з "uaBBB" до "uaA", підтвердивши короткострокові рейтинги на рівні "B".

Як наголошується в повідомленні агентства в ніч на суботу, це рішення пов'язане з покращеним макроекономічним управлінням, накопиченням валютних резервів, прискоренням зростання і скороченням бюджетного дефіциту.

"Новий уряд, схоже, прихильний справі збереження макроекономічної стабільності, лібералізації економіки і забезпечення нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - вважають аналітики агентства.

S & P вказує, що прогноз щодо рейтингів "стабільний".

"Прогноз відображає наші очікування того, що новий уряд України збереже макроекономічні реформи останніх років, тоді як економіка відновлюється, а загальний державний борг стосовно ВВП знижується. В результаті Україна повинна зберегти доступ до внутрішніх і міжнародних ринків капіталу, що дозволить їй забезпечити погашення комерційних боргів до 2020 року", - йдеться в повідомленні агентства.

Аналітики позитивно оцінюють намір нового уряду поліпшити бізнес-клімат і зняти мораторій на продаж сільськогосподарських земель. На думку агентства, заходи можуть привести до збільшення обсягів іноземних інвестицій в Україну, це сприятиме зростанню економіки і зменшенню вразливості до зовнішніх викликів.

Подальше підвищення рейтингу можливе, якщо зростання економіки і показники в бюджетному і зовнішньоекономічному секторах перевищать прогнози агентства, йдеться в документі. S & P також розглядає можливість підвищення суверенних рейтингів, якщо інфляція наблизиться до цільових показників НБУ, або якщо кредитування в секторі зростатиме і обмеження на рух капіталу будуть скасовані.

Водночас тиск на рейтинги у бік зниження може зрости, якщо почнуться перебої з пільговим фінансуванням (МВФ, СБ, Єврокомісії тощо - ІФ) або доступ до ринків капіталу протягом наступного року поставить під питання здатність України покривати великі зовнішні виплати. "Це, зі свого боку, може статися, якщо уряд відмовиться від ключових реформ", - зазначають аналітики агентства.

"Підвищення суверенного кредитного рейтингу S & P, слідом за Fitch, означає, що провідні кредитні рейтингові агентства світу відзначають прогрес України. Ризики навколо України зменшуються, і наша країна стає більш привабливою для іноземних інвесторів, що сприяє зменшенню вартості позикових коштів до бюджету України. Ми будемо продовжувати працювати над поліпшенням бюджетної політики і збереженням макроекономічної стабільності в Україні", - прокоментувала підвищення рейтингу на сайті Мінфіну міністр фінансів Оксана Маркарова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА