12:30 20.09.2019

Парламент України ухвалив закон про захист прав споживачів фінпослуг

1 хв читати
Парламент України ухвалив закон про захист прав споживачів фінпослуг

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг, що передбачає наділення регуляторів фінринку - НБУ, НКЦПФР та Нацкомфінпослуг - повноваженнями застосовувати до фінустанов заходи впливу та накладати адміністративні стягнення за порушення прав споживачів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект підтримали 309 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Згідно з ухваленим законопроектом, до Кодексу про адміністративні правопорушення включаються норми, що визначають порушення прав споживачів фінансових послуг як склад адміністративного правопорушення.

Для всіх фінансових установ-кредитодавців встановлюється єдиний формат розрахунку загальної вартості кредиту та єдина формула розрахунку реальної річної процентної ставки, а результати таких розрахунків мають бути зазначені в договорі про споживчий кредит.

Для банків і небанківських фінансових установ вводяться однакові правила у сфері реклами фінансових послуг і надання інформації про них, а також встановлено однакову відповідальність за порушення прав споживачів.

Ухвалення законопроекту про захист прав споживачів фінансових послуг є однією з умов співпраці України з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА