18:00 17.09.2019

ВР може відстрочити введення РРО до 2021 року і підвищити ліміт для 2-ї групи "єдинників" - джерело

2 хв читати
ВР може відстрочити введення РРО до 2021 року і підвищити ліміт для 2-ї групи "єдинників" - джерело

Поправки до другого читання законопроектів №1053-1 про фіскалізацію розрахункових операцій та №1073 про "кешбек" передбачатимуть відстрочення запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) з 2020-го на 2021 рік і підвищення річного ліміту доходу для другої групи платників єдиного податку з нинішніх 1,5 млн грн до 2,5 млн грн, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у фракції "Слуга народу" за підсумками засідання за участю представників уряду і бізнесу.

"У результаті дійшли компромісу - ліміт для другої групи буде збільшено до 2,5 млн грн, штрафи - зменшать, а впровадження РРО відстрочать до 2021 року", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому він зазначив, що під час засідання генеральний директор маркетплейсу Kasta.ua Андрій Логвін дав позитивний відгук про "пілотну" систему щодо РРО, яка дає змогу використовувати як касовий апарат смартфон, планшет або інший девайс.

"Він тестував нову систему і дав висновок, що це можна застосовувати", - зазначив співрозмовник.

У засіданні взяли участь прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, а також представники компаній, зокрема керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Була гаряча відверта розмова щодо ФОП, тому що хтось спілкується з бізнесом, хтось сам був підприємцем. Але загалом усе конструктивно", - резюмував він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 10 вересня ухвалила в першому читанні законопроект №1053-1 про внесення змін до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", який дозволяє використовувати програмні РРО поруч із традиційними. Окрім цього, законопроект спрощує процедуру реєстрації такого апарата.

При цьому штрафи за порушення роботи з РРО (видачу чека на неповну суму вартості товарів або послуг, наприклад, або непроведення розрахункових операцій через РРО) збільшуються до 150% вартості товару за перше порушення (нині - 1 грн) і до 250% вартості за наступні (нині - 100%). Документ передбачає також збільшення штрафів за інші порушення.

Того самого дня народні депутати підтримали в першому читанні законопроект №1073 про "кешбек", який передбачає механізм компенсації покупцю вартості покупки дорожче 100 грн у разі виявлення порушення під час проведення розрахункової операції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА