12:32 27.08.2019

Зеленський підтвердив наміри провести земельну реформу і демонополізувати економіку - президент групи СБ

1 хв читати
Зеленський підтвердив наміри провести земельну реформу і демонополізувати економіку - президент групи СБ

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом групи Світового банку (СБ) Девідом Малпассом підтвердив свої наміри провести земельну реформу, завершити процес анбандлінгу "Нафтогазу", демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність Національного банку.

"На нашій зустрічі президент Зеленський підтвердив декілька ключових заходів зростання, які я згадуватиму на зустрічі з G7: здійснити земельну реформу, розділити права власності на транзитні активи "Нафтогазу", демонополізувати економіку та державні підприємства, а також поважати незалежність центрального банку", - написав Малпасс у своєму блозі для FT за підсумками зустрічі із Зеленським.

На думку Малпасса, для залучення інвестицій в Україну потрібно ліквідувати монополії на користь ринкової конкуренції та зміцнити верховенство права.

"Капітал має бути спрямовано в найбільш продуктивні підприємства, а не впливовим привілейованим колам та олігархам", - зазначив він.

Малпасс також наголосив на важливості проведення земельної реформи.

"У країні найбільший запас сільськогосподарських земель в Європі, але врожайність із гектара - це лише невелика частина врожаю у Франції та Німеччині. При цьому один олігарх контролює групу компаній, яка виробляє понад 80% внутрішнього виробництва декількох видів мінеральних добрив", - написав Малпасс.

Як повідомлялося, президент групи СБ Малпасс 22-23 серпня вперше відвідав Україну після того, як 9 квітня 2019 року він обійняв цю посаду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА