11:19 22.07.2019

Україна по максимуму завантажила потужності щодо імпорту газу

2 хв читати
Україна по максимуму завантажила потужності щодо імпорту газу

Україна на 100% завантажила наявні потужності щодо імпорту природного газу в країну, повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон.

"Цей день настав! Імпорт газу сягнув 66,3 млн куб. м, що відповідає 100% технічних потужностей. Знакова подія", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, пропускна спроможність ГТС в Україну на західному кордоні становить: зі Словаччини - 42,5 млн куб. м/добу, Угорщини - 19,5 млн куб. м/добу, Польщі - 4,3 млн куб. м.

Україна має намір увійти в опалювальний сезон 2019/20 років із запасами газу в підземних сховищах (ПСГ) на рівні 20 млрд куб. м, оскільки побоюється припинення російським "Газпромом" транзиту газу територією країни після 2019 року.

Станом на 20 липня запаси в ПСГ сягнули 15,018 млрд куб. м газу. Сховища країни 1-20 липня поповнилися на 1,473 млрд куб. м, що становить середньодобове закачування 73,7 млн куб. м. У червні закачування становило 71,9 млн куб. м/добу, в травні - 62,9 млн куб. м/добу.

ОГТСУ, 100%-ва "дочка" АТ "Укртрансгаз", з 1 липня 2019 року здійснює функцію технічної експлуатації ГТС України. ОГТСУ працюватиме як окрема юридична структура в підпорядкуванні УТГ до 31 грудня 2019 року - терміну закінчення поточного договору на транзит природного газу з ПАТ "Газпром". За цей час оператор має отримати всі необхідні ліцензії та пройти попередню сертифікацію з боку українського регулятора з подальшим підтвердженням Секретаріатом Енергетичного Співтовариства. Потім, із 1 січня 2020 року, оператор вийде зі складу групи "Нафтогаз" і буде переданий до складу уповноваженої Кабінетом Міністрів організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА