16:05 12.06.2019

Кабмін затвердив стратегію "Укрзалізниці" до 2023 року

2 хв читати
Кабмін затвердив стратегію "Укрзалізниці" до 2023 року

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив стратегію АТ "Укрзалізниця" на 2019-2023 роки.

"Сьогодні для "Укрзалізниці" неординарний день. Одна з найбільших компаній уперше отримує стратегічний документ - системний, комплексний документ, який дає відповідь, як вона житиме як мінімум у короткостроковій перспективі. У цьому документі передбачено, що "Укрзалізниця" має забезпечити потреби економіки, стабільний фінансовий план і оновити основні засоби залізниці, гарантувати безпеку та створити гідні умови оплати праці залізничників", - сказав під час обговорення стратегії віце-прем'єр Володимир Кістіон.

Після обговорення Кабмін затвердив стратегію, а також положення про правління та основні принципи здійснення державної власності щодо АТ "Укрзалізниця", доручивши Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству інфраструктури спільно з секретаріатом Кабінету Міністрів доопрацювати в триденний термін з урахуванням результатів обговорень.

Як зазначено в презентації стратегії товариства, яку виклав голова компанії Євген Кравцов у Facebook, основними стратегічними ініціативами "Укрзалізниці" є: встановлення обґрунтованих тарифів, реорганізація товариства, довгострокова інвестиційна програма, раціоналізація активів та боротьба з корупцією.

"Укрзалізниця" також повинна буде перейти від регіональної структури до функціональної, завершивши утворення єдиного корпоративного центру, з якого здійснюватиметься управління вантажними перевезеннями т логістикою, пасажирськими перевезеннями, інфраструктурою, виробництвом і сервісом.

У структурі компанії також передбачено окрему пасажирську компанію та вантажоперевізника UZ Cargo. Окрім цього, очікується поява приватних перевізників вантажів і пасажирів, яким "Укрзалізниця" надаватиме послуги доступу до інфраструктури.

Ключовими завданнями довгострокової інвестиційної програми стануть усунення недоінвестування в інфраструктуру та поліпшення якості і продуктивності рухомого складу, особливо тягового.

Згідно зі стратегією "Укрзалізниці" на 2019-2023 роки раціоналізація активів товариства передбачає: визначення малодіяльної інфраструктури та шляхів її фінансування; визначення оптимальної кількості та розташування виробничих підрозділів; визначення непрофільної діяльності та ухвалення рішень щодо активів, які потрібні для її ведення; а також гідний рівень соцзабезпечення співробітників.

Як повідомлялося, раніше Кабмін оновив склад правління "Укрзалізниці", включивши до нього екс-голову Центру досліджень і випробувань залізниць "Чеської залізниці" Франтішека Буреша, екс-голову польського залізничного оператора PKP Intercity Марчіна Целеєвського, директора з ремонту рухомого складу УЗ Сергія Кушніра та члена наглядової ради компанії Івана Юрика. При цьому Желько Марчек і Ремігіуш Пашкевич залишаються членами правління компанії.

Стосовно двох інших членів - Іренеуша Василевського та Марека Залєсного - в прес-службі компанії агентству "Інтерфакс-Україна" коментарів не надали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація в енергетиці дуже складна, але влада працює над мінімізацією ризиків до старту опалювального сезону - Шмигаль

Продовження режиму безмитної торгівлі стосується переважно торгівлі агротоварами - Свириденко

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

Arricano збільшує представленість українських виробників серед орендарів ТРЦ

НБУ проти збільшення строків повернення експортної виручки

США підвищують мита для товарів китайського експорту на суму $18 млрд на рік

Мінфін анонсував отримання EUR1,9 млрд завдяки затвердженню Радою ЄС Плану України

ЄС остаточно схвалив План України для реалізації Ukraine Facility - Шмигаль

Збільшено термін обмежень е/е для промспоживачів, імпорт знову рекордний - "Укренерго"

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА