16:23 07.06.2019

Верховний Суд розпочав розгляд справ щодо squeeze-out

1 хв читати

Верховний Суд розпочав розгляд справ з обов'язкового продажу міноритаріями акцій на вимогу власників понад 95% акцій (squeeze-out), повідомила суддя Касаційного господарського суду Ганна Вронська на VI Міжнародному форумі корпоративних секретарів у Києві в п'ятницю.

"На сьогодні у Верховному Суді є одна справа щодо squeeze-out. Остаточне рішення ще не ухвалено. Я входжу до колегії, яка його розглядає, тому утримаюся від будь-яких коментарів про хід справи", - повідомила Вронська.

Як зазначив член НКЦПФР Максим Лібанов, питання про те, що робити з грошима на ескроу-рахунках, які не забрали колишні міноритарії після squeeze-out, буде вирішено після парламентських виборів.

"Повертати гроші мажоритаріям - це могло б матеріалізувати ризик неконстуційності всієї процедури: вийде, право власності забрали, і компенсацію також забрали. Зараз ми вже можемо визначити масштаб питання, виходитимемо з цим на профільний комітет", - пояснив він.

За даними Лібанова, сукупна вартість проведених squeeze-out на кінець травня 2019 року становить 1,35 млрд грн. Із них 2/3 грошей - майже 700 млн грн - уже забрали колишні акціонери, решта суми поки що перебуває на ескроу-рахунках.

Мінфін України навесні цього року видав узагальнювальну податкову консультацію щодо squeeze-out, згідно з якою міноритарій-фізособа має відображати одержані доходи в щорічній податковій декларації, будучи податковим агентом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА