21:00 24.04.2019

НБУ в I кв. направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів п’яти банків більше ніж на 3,7 млрд грн

2 хв читати
НБУ в I кв. направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів п’яти банків більше ніж на 3,7 млрд грн

Національний банк України (НБУ) в першому кварталі 2019 року направив до правоохоронних органів чотири листи з інформацією про підозрілі операції клієнтів п'яти банків на загальну суму понад 3,7 млрд грн.

Як повідомляється на веб-сайті НБУ, центробанк також направив до правоохоронних органів листа з інформацією про один із банків щодо обсягів експортних операцій його клієнтів (понад 16 млрд грн) і можливе ненадходження виручки за експортовану продукцію, що, зокрема, може свідчити про порушення вимог закону "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті".

НБУ також направив до Національного антикорупційного бюро України повідомлення з відомостями, які можуть свідчити про кримінальні правопорушення.

Крім того, за результатами валютного нагляду НБУ інформував правоохоронців про масштабні фінансові операції клієнтів одного з банків на загальну суму понад 340,7 млн грн і $105,6 млн.

Як повідомляється на веб-сайті центробанку, надана інформація стосувалася переважно проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталу, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, ухиленням від оподаткування.

НБУ нагадує, що комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів і фінансуванню тероризму (MONEYVAL) у звіті від 30 січня 2018 року підтвердив, що Україна є надійною юрисдикцією в питаннях боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму, а також звернув увагу на високий рівень регуляторної та наглядової діяльності за банківським сектором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА