07:39 19.04.2019

Денаціоналізація ПриватБанку пов'язана з необхідністю повернути держбюджету 155 млрд грн

2 хв читати
Денаціоналізація ПриватБанку пов'язана з необхідністю повернути держбюджету 155 млрд грн

Рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку, яку Мінфін має намір оскаржити, буде досить складно виконати, заявила міністр фінансів Оксана Маркарова на нараді в Раді національної безпеки і оборони (РНБО) в четвер увечері.

"Його виконання, зокрема, має передбачати якимось чином повернення більше ніж 155 млрд (грн) коштів державного бюджету, які були витрачені на капіталізацію цього банку", - сказала глава Мінфіну.

Вона нагадала, що в рамках докапіталізації ПриватБанку держава випустила облігації внутрішньої держпозики на 155,3 млрд грн, з яких тільки незначна частина була монетизована, тоді як з решти з них сплачуються відсотки. "Це одна зі складових прибутковості цього банку", - зазначила О.Маркарова.

"Ми, як Мінфін, розраховуємо на повернення цих коштів від прибуткової діяльності банку та його подальшої приватизації", - додала міністр.

Як повідомлялося, уряд України за пропозицією НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський і Геннадій Боголюбов, 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду і переконані в своїй правоті.

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2019 року Приватбанк за розміром загальних активів займав 1-е місце (525,248 млрд грн) серед 77 банків, що діяли в країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА