20:03 09.04.2019

ЄС і КНР заявили про намір будувати рівноправні економічні відносини

3 хв читати
ЄС і КНР заявили про намір будувати рівноправні економічні відносини

Євросоюз і Китай у спільній заяві за підсумками двостороннього саміту у вівторок підтвердили міцність стратегічного партнерства Брюсселя і Пекіна.

"Обидві сторони зобов'язуються дотримуватися вимог Статуту ООН і міжнародного права, а також усіх трьох стовпів системи ООН, а саме: миру і безпеки, розвитку і прав людини. ЄС підтвердив свою політику щодо одного Китаю", - сказано в документі, поширеному в Брюсселі по завершенні саміту.

У розділі двосторонніх відносин у заяві особливу увагу приділено питанням відкритості та рівноправності економічних зв'язків, які в Брюсселі розцінюються як найбільш важливі.

"ЄС і Китай зобов'язуються будувати свої економічні відносини на основі принципів відкритості, недискримінації та добросовісної конкуренції, що забезпечує рівні умови гри і прозорість, засновану на взаємній вигоді", - йдеться в документі.

Сторони заявили, що високий рівень їх прагнень буде відображений "в істотному поліпшенні доступу до ринків, в усуненні дискримінаційних вимог і практик, що відбиваються на іноземних інвесторах, у створенні збалансованої системи захисту інвестицій".

"ЄС і Китай зобов'язуються забезпечити рівноправне і взаємовигідне співробітництво в галузі двосторонньої торгівлі та інвестицій. Вони знову заявляють про свою готовність розширювати двостороннє економічне співробітництво, торгівлю та інвестиції і надавати один одному ширший і більш спрощений, недискримінаційний доступ до ринків", - наголошується в заяві.

ЄС також оголосив про підтримку Китаю в його прагненні прискорити процес приєднання до Угоди про державні закупівлі СОТ, а Китай зобов'язався просувати відповідну роботу в прискореному порядку.

Обидві сторони підкреслили важливість дотримання міжнародних стандартів у сфері захисту інтелектуальної власності, взяли до відома недавній прогрес у переговорах щодо угоди між ЄС і Китаєм про захист географічних найменувань.

У розділі під назвою "Глобальні виклики і управління", помітне місце приділене відносинам у рамках СОТ і реформування цієї організації.

ЄС і Китай заявили про тверду підтримку системи СОТ, намір боротися проти однобічності і протекціонізму, і взяли на себе зобов'язання дотримуватися правил СОТ. Обидві сторони підтвердили "спільні зобов'язання співпрацювати в реформуванні СОТ для забезпечення її актуальності". Серед іншого сторони домовилися продовжити роботу з вирішення кризи в апеляційному органі СОТ і досягненню зближення позицій в інших сферах реформи організації.

Сторони погодилися, що не повинно бути примусового передавання технологій. Вони підтримують роботу Комісії ООН з права міжнародної торгівлі в реформуванні системи врегулювання інвестиційних суперечок і будуть спільно брати участь у цьому процесі.

ЄС і Китай також підтвердили підтримку G20 як важливого форуму в міжнародному економічному і фінансовому співробітництві і погодилися виконувати зобов'язання G20 з підтримки сильного, стійкого, збалансованого і всебічного економічного зростання.

ЄС і Китай погодилися, що "надлишок сталі є глобальною проблемою, що вимагає колективних заходів". З цією метою ЄС і Китай погоджуються підтримувати зв'язок у рамках Глобального форуму з надмірних потужностей у сталеливарній промисловості.

Сторони підкреслили свою тверду прихильність здійсненню Паризької угоди з клімату і Монреальського протоколу щодо захисту озонового шару.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА